Şadi Yazıcı: İmamoğlu gündemimiz değil, depreme dayanıklı binalar yapıyoruz

Tuzla’da, İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından ‘orta hasarlı’ olarak tespit edilen iki bina daha resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerinin rızasıyla kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkıldı.

GİRİŞ 25.08.2023 15:19 GÜNCELLEME 25.08.2023 22:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ sonrası, İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından ‘orta hasarlı’ olarak tespit edilen iki bina daha resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerinin rızasıyla kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde son 13 yılda 3 bin 95 bina, 11 bin 28 bağımsız birimin dönüşümüne imza atan Tuzla Belediyesi 60’a yakın sitenin dönüşümü için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İstasyon Mahallesi Şehitler Caddesi ve Aydınlı Mahallesi Civanmert Sokak’ta bulunan iki bina ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın da katılımıyla yıkıldı.

Ekskavatör ile kentsel dönüşümü başlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “68 tane orta hasarlı olan 99 depreminde hasar görmüş olan binalardan 28 tane kalmıştı. 6 Şubat depreminden sonra biz diğerlerini tamamını boşalttık, yıkımları gerçekleşti. Dört tane kalmıştı. Tuzla’da aslında yıkım yaptığımız bina sayısı bugüne kadar deprem dönüşüm için yapmış olduğumuz 3 bin 95 bağımsız bölüm de 15 bin yaklaşık 20 bine yakın bağımsız bölümde 3 bin 95 kadar da binanın yıkımını ve dönüşümünü gerçekleştirdik” dedi.

“İMAMOĞLU GÜNDEMİMİZ DEĞİL. BİZ BURADA BİNALARI YIKIYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Tuzla Metrosu hakkındaki açıklamasına cevap veren Yazıcı, “İmamoğlu gündemimiz değil. Biz burada binaları yıkıyoruz, depreme dayanıklı binalar yapıyoruz. Böyle açılış balonları patlatmıyoruz. Tabii ki metro Tuzla için çok kıymetli. Her sene 2019’dan sonra 2020’de, 21’de, 22’de hatta 2023’ün ilk başlarında bitti, bitiyor, bitecek denilen bir projenin Pendik içerisinde eski bir metro hattı ile Bakanlığın yaptığı metro hattının birleşme hattını ‘Kaynarca-Pendik, Kaynarca- Tuzla’ metro lansmanı yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi gündemimiz İmamoğlu değil, gündemimiz beklenen bir Marmara depremi karşısında Tuzla’nın, İstanbul’un daha güvenli konutlarla beraber depreme hazırlıklı bir kent oluşturmak konusunda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    Balonoğlundan bir cacık olmaz. En mantıklısı onu ademiyete mahkum etmektir. Başkan dogrusunu yapıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu