Serin hava bekleyenler üzülecek! Eylül için ezber bozan açıklama

Türkiye'de eylül ayının El Nino etkisiyle önceki yıllardan daha sıcak geçmesi bekleniyor. 2024 yılı içinde "neredeyse her günü rekor bir sıcaklık olacak" uyarısı geldi.

GİRİŞ 29.08.2023 11:01 GÜNCELLEME 29.08.2023 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, iklim değişikliğinin etkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Kurnaz, "Bu sene eylül ayı epey normalin üstünde sıcak geçebilir, İstanbul'a baktığımızda eylül ayı sıcaklıkları 23-24 derece beklenir ancak biraz daha sıcak, 25-26 derecelerde bir eylül ayı geçireceğiz. El Nino'nun Türkiye'ye bir faydası yağış getirecek olması, geçen seneki kuraklığı yaşamayacağımızı umuyoruz" dedi. 

Kurnaz, önümüzdeki yıla da dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu sene gittikçe artan sayıda rekor sıcaklık ölçüyoruz, hangi günde olursak olalım, o günün sıcaklığı, tarihte ölçülen en yüksek sıcaklıklar. Bu seneden çok daha yüksek bir sıcaklığı 2024'te bekliyoruz, neredeyse her günü rekor bir sıcaklık olacak."

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • ayse 7 ay önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • elestiri 7 ay önce Şikayet Et
    nasipten ote gecilmez rabbim neyi emrederse o olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik