Konserde müsrif, vergide cimri: Tarkan için 23,5 milyon ödeyen Soyer'den 'vergi' şikayeti

Tarkan konserine 23,5 milyon, Gülşen konserine 10,2 milyon harcayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, devlete ödedikleri vergiden şikayetçi oldu.

GİRİŞ 29.08.2023 12:45 GÜNCELLEME 29.08.2023 12:45
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

İzmir’in kurtuluş yıldönümü gerekçesiyle sadece 1,5 saat süren Tarkan konserine 23,5 milyon, yılbaşında Gülşen konserine 10,2 milyon lira harcayan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, söz konusu millete ve devlete ödeme olunca feryat figana başlıyor.

Belediye başkanı Tunç Soyer, ulaşımda devlete ödedikleri vergiden şikayetçi oldu. Toplu taşımada kullandıkları mazottan devlete vergi ödememeleri gerektiğini savunan CHP’li Soyer, ÖTV’nin kaldırılmasını istedi. İzmir Büyükşehir'in her ay 30 milyon TL'yi vergi olarak devlete ödediğinden dert yanan Soyer, Fox TV canlı yayınında şunları söyledi:

“Biz 13 liraya yetişkini, 5 liraya öğrenciyi taşıyoruz toplu ulaşımda. Normal koşullarda bir kişiyi taşımamızın maliyeti 41 lira. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bütün belediyeler benzer koşullar altındalar ve çok büyük ekonomik sıkıntı yaşatan durum. Çok basit yapılacak bir şey var. ÖTV’nin mazottan kaldırılması. Bir Arap şeyhi yatıyla geliyor bir limana, mazotu dolduruyor yatına. Diyelim ki 700-800 litre mazot alıyor, bir kuruş para ödemiyor. Bizim her gün bin 250 otobüsümüz 100 litre mazot alarak İzmir şehrinde toplu ulaşım yapıyor. Ayda yaklaşık 30 milyon lira sadece Özel Tüketim Vergisi ödüyoruz. Adı Özel Tüketim Vergisi ve tamamen kamu taşımacılığı yapıyoruz.”

DEVLETE ÖYLE KONSERE BÖYLE

Devlete vergi ödeme konusunda cimri tavır takınan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, söz konusu konser olunca müsrif hale bürünüyor.

Belediyenin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği Tarkan konseri için toplamda 23 milyon 540 bin TL ödendiği ortaya çıkmıştı. Ödeme kalemlerini uzun süre kamuoyundan gizleyen CHP’li belediyenin Tarkan’a konser bedeli olarak 3 milyon 540 bin lira, prodüksiyon şirketine 20 milyon 60 bin lira harcadığı belirlenmişti.

'Kurtuluş'a israf gölgesi: İzmir'de belediye Tarkan konserine 23,5 milyon harcamış!'Kurtuluş'a israf gölgesi: İzmir'de belediye Tarkan konserine 23,5 milyon harcamış!

CHP'li Soyer, İzmir'de yılbaşında şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun sahne aldığı konser için 10,2 milyon lira ödedi. Gülşen'e belediye kasasından 3 milyon 30 bin lira ücret ödeyen Soyer, konserin teknik organizasyon ve kulis ihtiyaçlarının karşılanması, kiralama ve hizmet alımı işi için 7 milyon 247 bin 50 lira harcama yaptı. Toplamda Gülşen'in konseri için 10 milyon 277 bin 50 ödenmiş oldu. Konser masraflarını belediye iştiraklerinden İZFAŞ karşıladı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 157
  • KSK 7 ay önce Şikayet Et
    Partisi ne olursa olsun hangi belediye başkanı herhangibi bir sanatçıya bu parayı veriyorsa Allah onu bildiği gibi yapson nokta.
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Arap kardeşlerimizin ülkeye kazandırdıkları döviz o ÖTV nın 100 kat fazlası. Üstelik yatı olanlar sadece Araplar mı Gavurcuklarınızın yatları suyla mı çalışıyor yoksa müslüman olmalar mı sizi rahatsız etti
    Cevapla
  • Salih 7 ay önce Şikayet Et
    Bütün partiler aynı kafa sahte sanatcilara para yatırıyor haram olsun hepsi
    Cevapla
  • Guaidoglu 7 ay önce Şikayet Et
    Suc kimde? Suc belirli zumre konsere gitmek istemesinde. Ödesinler bir bilet icin 200 bin. Bakalim giderler mi.
    Cevapla
  • Guaidoglu 7 ay önce Şikayet Et
    Suc kimde? Suc belirli zumre konsere gitmek istemesinde. Ödesinler bir bilet icin 200 bin. Bakalim giderler mi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi