Devlet görevlilileri yararlanabiliyordu! Bu işi yapanlar için de yeşil pasaport talebi...

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'in de aralarında bulunduğu gazeteciler, "yeşil pasaport" ile ilgili hazırlanan dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Numan Kurtulmuş'a sundu.

GİRİŞ 30.08.2023 10:10 GÜNCELLEME 30.08.2023 11:26
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Gazetecilerin yurt dışı programlarında yaşadıkları vize problemini ortadan kaldıracak yeşil pasaport talebi bir grup gazeteci tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Numan Kurtulmuş'a iletildi.

Gazeteci Mehmet Acet, "Türkiye'de meslektaşlarımız artık çok sık yurt dışına çıkıyor. Bu bir ihtiyaç haline geldi. Belli kriterler dahilinde Yeşil Pasaport konusunda yetkililerden, ilgililerden destek bekliyoruz." diye konuştu.

İlk imzayı atan gazeteciler Mehmet Acet, Oral Çalışlar, Hande Fırat, Sinan Burhan, Zafer Şahin ve Melik Yiğitel Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a konuya ilişkin bir dosya sundu.

Yeşil Pasaport talebini içeren dosyada, "Maalesef son yıllarda vize engeli nedeni ile başka ülkelerdeki haberlere yetişme ve takip etme konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bazı ülkelerde vize konusunda kısıtlayıcı uygulamalarla karşı karşıya kalınmaktadır. Ülkemizde devlet görevlileri Yeşil Pasaport imkanından yararlanabilmektedir. Gazete ve televizyonlarda çalışan belli kriterleri taşıyan bizler maalesef bu imkanı kullanmadığımız için zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Meslek örgütleri ve kamuoyunun destekleri ile bu mağduriyetin en kısa zamanda çözüleceğini inanıyoruz. Tüm yetkili kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz" açıklaması yer alıyor. 

Meclis Başkanı ile yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan gazeteciler şunları söyledi:

Mehmet Acet: Türkiye'de meslektaşlarımız artık çok sık yurt dışına çıkıyor. Bu bir ihtiyaç haline geldi. Belli kriterler dahilinde Yeşil Pasaport konusunda yetkililerden, ilgililerden destek bekliyoruz. 

Oral Çalışlar: İşin aslı Türkiye'nin AB üyesi olmasıdır. Üye olsak bu sorun çözülecek. Olamıyorsak bizim devlet memurlarının kullandığı haklardan yararlanmamız gerekiyor. Biz gazeteciler vize konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.

Hande Fırat: Yeşil pasaporta mutlaka ihtiyacımız var. Bu konuda en çok sıkıntı çeken bizleriz. Biz gazeteciler vize almakta yaşadığımız sıkıntılardan dolayı Haber yapmakta zorlanıyoruz.

Sinan Burhan: Meclis Başkanımızı ziyaret ettik, sorunlarımızı ilettik. Yeşil pasaport gazeteciler için çok önemli. Bir savaş çıktığı zaman, diplomatik krizler olunca vize konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Yeşil pasaportun devlet memurları gibi gazetecilere de verilmesi gerekir.

Zafer Şahin: Türkiye'de belki de Yeşil pasaportu en çok kullanacak meslek grubu gazeteciler. Bu yüzden gazetecilerin vize konusunda yaşadıkları sorunların giderilmesi için Yeşil pasaportun gazetecilere de verilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz.

Melik Yiğitel: Bu bir temel ihtiyaç, eğer vize serbestisi olsaydı başvurmazdık. Avukat arkadaşlar kusura bakmasın ama en çok bizim arkadaşlarımız yurt dışına çıkıyor. Buna bir çözüm bulunması lazım.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 111
  • Hakanın fikri 6 ay önce Şikayet Et
    Bu yeşil pasaportu önüne gelen ben gazeteciyim diye isteyecek terör destekçisi gazeteler sözde ngazetwcilik adı altında teröristlere bile yeşil pasaport isteyecek fetöcüsü pkklısı dhkpclisi. Tikkocusu bile yeşil pasaport sahibi olacaklar
    Cevapla
  • MACKALI 61 8 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerindeki gazetecilerin ye$il pasaportu varmi.? Hayir yok.O zaman bizimkilere neden verilsin.? Ayrica bizim gazetecilere sinirlarda yapilan muamele aynen hatta fazlasi ile yabanci gazetecilerede yapilsin.Ye$il pasaport siyasetcilere veriliyor gazetecilere degil.Cok sinir edici bir durum.!
    Cevapla
  • mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    devlet memuruna verilen pasaport herkese verilsin o zaman
    Cevapla
  • Kemal 8 ay önce Şikayet Et
    Verin verin yakında yeşil pasaportu da Avrupa kabul etmeyecek
    Cevapla
  • yozgatlı 8 ay önce Şikayet Et
    gazi lerede verilse iyi olmazmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı