Gazetecilere yeşil pasaport talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında

Basın mensuplarının yurt dışı görevlendirmelerinde yaşadıkları pasaport sorununun çözümü için gözler Başkan Erdoğan'a çevrildi.

GİRİŞ 02.10.2023 16:43 GÜNCELLEME 02.10.2023 16:43
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Gazeteciler mesleklerini engellere takılmadan devam ettirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeşil pasaport talebinde bulundu. Aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de yer aldığı 6 gazetecinin imzasıyla hazırlanan dosya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

Yeşil Pasaport talebini içeren dosyada, son yıllarda artan vize engeli nedeniyle habercilerin dış ülkelerdeki gelişmeleri yerinde takip etmekte zorlandıkları vurgulandı. Kamu görevlilerinin belirli dereceden itibaren Yeşil Pasaport alma hakkı kazandığına değinilen dosyada, basın-medya sektöründe belirli kriterleri taşıyan habercilerin yurtdışında görev yapmalarının kolaylaştırılması isteniyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Tüm sorunlarımızı çözen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere destek olacağına inanıyoruz.” dedi

Devlet görevlilileri yararlanabiliyordu! Bu işi yapanlar için de yeşil pasaport talebi...Devlet görevlilileri yararlanabiliyordu! Bu işi yapanlar için de yeşil pasaport talebi...

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 52
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Ne idüğü belirsiz basın organlarının çalışanlarına yeşil pasaport vermek saçma olur. Bölücü yayın yapanlara devlet eliyle kıyak geçmek olur ki buna kimse yaraşmaz. Hele Cumhurbaşkanı asla..!
    Cevapla
  • Rauf 6 ay önce Şikayet Et
    Yakında tüm Tükiye’ye yeşil pasaport verecekler.
    Cevapla
  • Deneme Yanılma 6 ay önce Şikayet Et
    Yahu onlara Gri (özel) pasaport veriliyor Yeşile ne gerek var
    Cevapla
  • Hans 6 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi fetönün itleri ile devamlı buluşma ne güzel...!
    Cevapla
  • Tehlikeli 6 ay önce Şikayet Et
    Çok yanlış olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'