Disney'in skandalına ses çıkaramayan ünlüler bugün yine 'Kemalist' oldular!

Disney Plus'un 'Atatürk' dizisini Ermeni lobisinin etkisiyle yayınlamama kararı almasının ardından bu skandala çıtını çıkarmayan ünlüler, bugün 30 Ağustos mesajlarını Gazi Mustafa Kemal görselleriyle donatarak duyar kasmayı ihmal etmedi.

GİRİŞ 30.08.2023 15:28 GÜNCELLEME 30.08.2023 16:21
Bu Habere 311 Yorum Yapılmış

Disney Plus'ın Atatürk skandalının yankıları sürüyor. Türkiye pazarına hızlı giren platform, 29 Ekim'de yayınlanması planlanan Atatürk dizisini Ermeni lobilesinin baskısı ile iptal etti.

Türk halkının büyük tepkisini çeken bu adımdan sonra platformda projeleri yayınlanan ünlüler ya sessiz kaldı ya da göstermelik tepkilerle geçiştirmeyi seçti.

ATATÜRK DİZİSİ İPTALİNE TEPKİ GÖSTEREMEYEN ÜNLÜLERİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

Bu Atatürk duyarı ile her milli bayramda ortaya çıkan ünlüler, bugün yine 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyle sosyal medya hesaplarını Atatürk ve Türk bayrağı görselleriyle donattı.

O isimlerin başında platformun ekran yüzü olan Eda Ece geliyor.

Skandal iptal kararından sonra göstermelik paylaşımda bulunan Ece, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını paylaşıp "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin ortak sevdası, minneti, şükrü Atatürk." notunu düşmüştü.

Ece bugün de Instagram hesabında bol bol Gazi Mustafa Kemal paylaşımı yaptı

HAZAL KAZA: NEREDE NASIL YAYINLANDIĞIYLA ÇOK İLGİLENMİYORUM

Konu hakkında açıklama yapmaktan çekinen bir başka isim ise Hazal Kaya oldu.

Konuya ilişkin, "Yorum yapacak kadar bilgim yok, olsaydı söylerdim. Bilmiyorum. Proje çekilirken çok heyecanlanmıştık, yakın arkadaşlarımız oynadı, ben izlemek istiyorum. Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum." ifadelerini kullanan Kaya da storilerini Atatürk görselleri ile süsledi.

ŞAHAN DA ATATÜRK PAYLAŞTI

Her fırsatta toplumsal konularda fikirlerini Twitter hesabından paylaşan, iktidarı sert dille eleştiren Şahan Gökbakar da o isimlerden biri.

Gökbakar, aktif şekilde kullandığı Twitter'dan bugüne özel paylaşım yapmazken Atatürk paylaşımını Instagram'dan yaptı.

REKLAM YÜZÜ TARKAN, TWİTTER'DAN KUTLADI

Disney'in reklam filminde oynayan ünlü şarkıcı Tarkan ise, skandal için tek bir kelime bile etmedi.

Tarkan, reklam yüzü olduğu Disney'in skandalına ses çıkarmazken 30 Ağustos'u Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.

Tarkan, paylaşımında Atatürk göreseli kullanmayı da ihmal etmedi.

Ümlü şarkıcı paylaşımında, "30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum." ifadelerine yer verdi.

'BEN ATA KIZIYIM' DEYİP TEK SÖZ BİLE ETMEMİŞTİ

Son olarak, Birce Akalay konuyla ilgili kendine yöneltilen soruyu 'Ben Ata kızıyım' diyerek cevaplamayı reddetmiş ve eleştirilerin hedefi olmuştu. Gelen tepkiler sonrası Instagram'dan açıklama yapmak zorunda kalan Akalay, 'Haddinizi aşmayın' diyerek karşılık verip yine de Disney Plus'a ses çıkartmamıştı.

Disney'in skandalına sessiz kalan isimlerden olan Birce Akalay da bugüne özel Gazi Mustafa Kemal'in yer aldığı bir görselle sosyal medya hesabından "30 Ağustos" paylaşımı yaptı.

DİZİNİN BAŞROLÜ ARAS BULUT İYNEMLİ DE SESİNİ ÇIKARTMAMIŞTI

Dizide Atatürk'ü oynayan ve rekor ücret alan Aras Bulut İynemli de Disney'in kararı sonrası "Yapım şirketi, platform böyle bir karar aldı" çıkışını yapmıştı.

Disney'e tek laf edemeyen, Ermeni lobisi sorusu karşısında ise sesi titreyen Aras Bulut İynemli'ye "Atatürkçülük rolünü iyi oynamışsınız!" tepkileri gelmişti.

Aras Bulut İynelim de bugün Gazi Mustafa Kemal'in görselinin olduğu bir 30 Ağustos Zafer Bayramı paylaşımında bulunmayı ihmal etmedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 311
  • EBUBEKİR BALCI 7 ay önce Şikayet Et
    Bu tcliler böyleyse ben de sapına kadar IRKÇI olarak tam tersiyim
    Cevapla
  • Adil 7 ay önce Şikayet Et
    İşlerini yürüten çıkarcı tatlı su numaracıları. Tepelerindekine kadar ilkeleri sorsan sayamazlar.
    Cevapla
  • ziyaretçi 7 ay önce Şikayet Et
    Bu sahte Atatürkçülerin büyük önderimizi maske olarak kullanmaları bitmeyecek. Maalesef.. Ancak maskeleri böyle olaylar karşısında inebiliyor. Halkımız bu sayede bunların gerçek yüzlerini görüyor. Atatürk solcu değil, aksine sola ve komünistlere düşmandı. Bunlar hem solcu hemde Atatürkçü?? Artık inanılmıyor bu sahte Atatürkçülere.
    Cevapla
  • hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Disney'in kararına karşı çıkmayanların artık inandırıcılığı kalmamıştır. Ülkemizde Atayı kullanarak çıkar sağlamak suç olmalı. Bunların kitaplardan, filmlerden ve diğer kaynaklardan atayı kullanarak elde ettikleri tüm gelirlere el konarak atamızın vasiyeti gereği maliye tarafından harcanmalıdır. Atamızı istismar et milyon kazan, öyle yağma yok.
    Cevapla
  • Muhammet 7 ay önce Şikayet Et
    Tatlı su Atatürk çüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!