'Tişört' provokasyonu elde kaldı: Suudi Arabistan'da Atatürk filmine engel yok

Süper Kupa Finali öncesinde Atatürk üzerinden yürütülen provokasyonla hedef gösterilen Suudi Arabistan’ın bu konudaki gerçek tavrı Atatürk filmiyle netlik kazandı.

'Tişört' provokasyonu elde kaldı: Suudi Arabistan'da Atatürk filmine engel yok
'Tişört' provokasyonu elde kaldı: Suudi Arabistan'da Atatürk filmine engel yok
GİRİŞ 31.01.2024 14:04 GÜNCELLEME 31.01.2024 14:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali müsabakasını siyasi şova dönüştüren mihrakların “Atatürk” temelli gerilim projesi sonuç vermemişti. Suudi Arabistan’daki maça Atatürk tişörtleriyle çıkılmasına Riyad yönetiminin müsaade etmediği, İstiklal Marşı’na izin verilmediği, Türk bayraklarına engel olunduğu iddialarıyla sosyal medyada korkunç kampanya yürütülmüş, Fenerbahçe ile Galatasaray’ın maça çıkmayıp ülkeye dönmesiyle gerilim tırmandırılmıştı. Fakat İstiklal Marşı ve bayrak iddialarının tamamen yalan olduğu, Atatürk’lü tişört ile “Ne mutlu Türk’üm diyene” pankartı ile maça çıkma talebinin ise maç gününe kadar yapılmayıp teamüllere aykırı olarak son dakikada gündeme getirildiği için geri çevrildiği belirlenmişti.

Irkçılık üzerinden başlatılan karalama kampanyası ile Arabistan özelinde İslam dinine yönelik karalama kampanyası yürütülmüş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhine dahi sosyal medyada iğrenç paylaşımlar yapılmıştı.

FİLMİ ENGELLEMEDİLER

28 Şubatvari provokasyonla hedef tahtasına oturtulan Suudi Arabistan yönetiminin bu konudaki tavrının ne olduğu, Atatürk filmiyle görüldü.

Amerikan Disney Plus şirketinin yapımında sahnelenen “Atatürk 1881 - 1919” isimli filmin Türkiye ile birlikte Suudi Arabistan’da da gösterime girdiği öğrenildi. Atatürk filminin Suudi Arabistan’daki 6 sinemada izleyiciyle buluştuğu bildirildi.

Atatürk filminin her iki bölümünün de Riyad'da Türkçe olarak sinemaseverlerle buluşturulduğu kaydedildi.

Başkent Riyad’da beyazperdeye taşınan Atatürk filminin sahnelendiği sinema salonları şöyle listelendi:

  • Panorama 10

  • Riyad Gallery 9

  • Riyad Park

  • Empire Cinemas

  • Riyad Front‎

  • Riyad Khurais

PARA MI ATATÜRK MÜ? MASKELERİ İNDİREN FİLM

Sezon başında Disney Plus’ın “en önemli projemiz” dediği dizi, platformun bütün dünyada yaptığı karar değişikliği dolayısıyla yayın planından çıkarılmıştı. Ermeni lobilerinin baskısıyla kararın alındığı öne sürülmüştü.

Fox’un şirket ortaklarından Disney Plus’ın bu kararına, Türkiye’de önde gelen birçok “Atatürkçü” oyuncu sessiz kalmıştı.

Disney'in skandalına ses çıkaramayan ünlüler bugün yine 'Kemalist' oldular!Disney'in skandalına ses çıkaramayan ünlüler bugün yine 'Kemalist' oldu

Yazarlar, yapımcılar, senaristler, şarkıcılar da Disney’in Atatürk dizisini bloklama kararına hiçbir tepki sesi yükseltememişti.

Disney Plus daha sonra tartışmalara nokta koyarak 29 Ekim’de Fox ekranlarında 85 dakikası yayınlanacak olan 1. filmin hemen ardından yapımın 144 dakikalık tamamının 3 Kasım’da vizyona gireceğini duyurmuştu. İkinci film ise 5 Ocak’ta izleyiciyle buluşmuştu. Atatürk filmi, Suudi Arabistan ile birlikte 30'dan fazla ülkede yayınlandı.


Lanistar Media yapımı “ATATÜRK II 1881-1919” filmi yapımcıları Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen geceye yönetmen Mehmet Ada Öztekin ile filmin oyuncuları katıldı.

Atatürk dizisi neden kaldırıldı? Gerçek ortaya çıktı!Atatürk dizisi neden kaldırıldı? Gerçek ortaya çıktı!

ALİ KOÇ’A ZOR SORULAR

Riyad’da Süper Kupa Finali öncesi yaşanan gerilimin ana aktörlerinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bu ülkede ticari girişimlerde de bulunduğu belirtilmişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sahibi olduğu Otokar firmasının Suudi Arabistan’a 500 milyon dolarlık araç satışı için görüşme gerçekleştirdiği gündeme gelmişti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, “Suudlularla Koç gibi ticaret” başlıklı makalesinde bu konuya dikkat çekerek Ali Koç’a şu soruları yöneltmişti:

Ali Koç ben senin gibi “ulan” demeyeceğim, sadece soru soracağım.

1- Suudlularla anlaşma yaparken “Atatürk” maddesini koyduracak mısın?

2- Anlaşma imzalanırsa “Atatürk tişörtü” giyecek misin?

3- Anlaşmanın yapılacağı mekâna ”Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartı açtıracak mısın?

Bakalım Türkiye için istediklerini kendi şirketinin menfaatleri söz konusu olunca talep edecek misin?

Ali Koç ile Suudiler arasında 500 milyon dolarlık görüşme! 'Atatürk' maddesi koyacak mı?Ali Koç ile Suudiler arasında 500 milyon dolarlık görüşme! 'Atatürk' maddesi koyacak mı?

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 28
  • Ersever 3 ay önce Şikayet Et
    Millet oyunları görüyor, sinsi bir İngiliz oyunu bu.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 3 ay önce Şikayet Et
    Suudların Yerinde olsam bu provakatör ali koç a beşkuruş vermem.
    Cevapla
  • Bilal AKPINAR 3 ay önce Şikayet Et
    Disney, Şarkıcı ve sanatçı -bozuntusu- geçinen Gardrop Atatürkçülere kapak olsun.
    Cevapla
  • Cindirella Man 3 ay önce Şikayet Et
    Yav he he
    Cevapla
  • VatanımTC 3 ay önce Şikayet Et
    Bu haberi ATATÜRK düşmanı , ATATÜRK ü bahane edip ülkemin insanına, Suudi arabisrandaki din kardeşlerime ATATÜRK düşmanı yakıştıran ülkemin ASALAK ,SÜLÜK SEKÜLER leri iyi okusun. Okusunda nasıl bir rezil mahlukat olduklarının farkına varsınlar ve tez zamanla ÖZÜR dileyip erdemliktir göstersinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kutsal toprakların ilk yolcuları! Kabile Üsküdar'dan yola çıktı...
Şehir Hastaneleri devlet bütçesine yük mü? Bakan Koca cevap verdi