Hatay Valiliğinden kentteki hasarsız evlerde 'Türk kotası" iddialarına yalanlama

Hatay Valiliği, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'li Lütfü Savaş ve bir kısım medyanın "Türk vatandaşlarının hasarsız evlerde ikametinin kontenjanın dolu olması gerekçesiyle onaylanmadığına" ilişkin iddiaları yalanladı.

Hatay Valiliğinden kentteki hasarsız evlerde 'Türk kotası" iddialarına yalanlama
Hatay Valiliğinden kentteki hasarsız evlerde 'Türk kotası" iddialarına yalanlama
GİRİŞ 03.09.2023 16:45 GÜNCELLEME 03.09.2023 17:06
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından bir haber alıntılayarak "Hatay’da Türk kotası uygulaması başlamış. Birisi bize bunu izah etmeli. Neden Türkler Hatay’da sağlam evlerine “kota doldu” bahanesi ile döndürülmüyor? Depremzedeye Hatay’a dönüş izni yok! " paylaşımı yaptı.

Aynı haber kaynağına konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş da provokatif bir şekilde Türk kotası iddiasını körükleyerek "550 bin Suriyeliye Hatay’da yer var da, Hataylıya mı yok?" ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hatay Valiliği, vatandaşların depremlerde hasar almayan evlerine dönebilmeleri için mahallelerin su, elektrik ve kanalizasyon sistemlerinin onarıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, basında "vatandaşların hasarsız evlerde ikametinin kontenjanın dolu olması gerekçesiyle onaylanmadığına" ilişkin iddiaların yer aldığı aktarıldı.

İddiaların doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde AFAD Başkanlığımız ve Valiliğimiz koordinesinde yapılan çalışmalarla ev hasar durumu 'hasarsız' olan vatandaşlarımızın evlerine geri dönebilmeleri ve düzenlerini refah içinde kurabilmeleri için mahallelerin su, elektrik ve kanalizasyon sistemleri ivedilikle onarılmaktadır. İlimize hizmet veren bütün kurum ve kuruluşlar, bahsi geçen konunun takibini yapmakta ve sorumluluk alanlarındaki çalışmalarına 7 gün 24 saat esaslı devam etmektedir."

Açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentteki çalışmaların sürdüğü belirtilerek, "Devletimiz ve milletimizin bütün imkanlarıyla Hatay'ımızın ihyası ve inşası için çalıştığımızı, çalışmalara da devam edeceğimizi belirtir, vatandaşlarımızın bu tür asılsız iddialara itibar etmemesini temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: İHA, HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 83
  • Misafirx 7 ay önce Şikayet Et
    Bunlara ne oldu yine Hataylı hemşehriler bu kişilere durun demeli aklı selim olanlar bu işe bir el atın
    Cevapla
  • Vatandaş38 7 ay önce Şikayet Et
    Bu adam milletvekili oldumu yooo, gönderin içeriye biraz dinlensin belki bazı gerçekleri görür ve bunları konuşur
    Cevapla
  • Murat 7 ay önce Şikayet Et
    Özdağ’ın soyu ırkı Türk müymüş.? Yiğit ise milletini,milliyetini açıklasın da görelim.
    Cevapla
  • Karaaslan 7 ay önce Şikayet Et
    Ya yeter isteyen istediği gibi devlete iftiralarla yalan larla saldıramamalı bunun ağır cezası olması gerek ne bu böyle ya
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 7 ay önce Şikayet Et
    bu ümit özdağ denen kişiye hesap soracak savcı yok demekki bu ülkede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!