MİT'ten nokta operasyon: Zülfiye Binbir etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde ekonomi sorumlularından Rojna kod adlı Zülfiye Binbir, Suriye Rumeylan’da MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 07.09.2023 10:03 GÜNCELLEME 07.09.2023 10:39
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Suriye sahasındaki istihbarat ağı sayesinde son dönemde başarılı operasyonlar icra eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün yönetici kadrosunu hareket edemez hale getirdi.

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de yürüttüğü ekonomi faaliyetleri dolayısıyla elde ettiği imkanlarla bölgeden yeni unsurlar devşirerek sahadaki zeminini sağlamlaştırmaya ağırlık vermesi üzerine MİT, Suriye Kamışlı'daki finans sorumlusu "Rojna" kod adlı Zülfiye Binbir'i hedef olarak belirledi.

Türkiye’de uzun yıllar faaliyet gösteren ve faaliyetleri esnasında sayısız eylemde yer alan Binbir, 2011 yılında, Muş Valiliği'nde staj yapan Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ve askerlik hizmetini ifa eden Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerini organize etmesi ile Türkiye’deki diğer eylemleri nedeniyle MİT tarafından uzun süredir takip altındaydı.

Rojna kod Zülfiye BİNBİR’in temas ve faaliyetlerini an be an takip eden MİT, sahadan elde ettiği istihbarat ve verileri analiz ederek operasyon kararı aldı.

Alınan kararın ardından MİT, saha ajanlarına verdiği talimat neticesinde "Terör Arananlar Listesi"nde yeşil kategoride aranan Binbir'i, düzenlediği başarılı operasyonla etkisiz hale getirdi.

ZÜLFİYE BİNBİR KİMDİR?

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Zülfiye Binbir, 1993 yılında PKK kırsal kadrolarına katıldı. Amed ve Garzan eyaletlerinde görev yaptıktan sonra 1997 yılında Irak alanına geçerek 2004 yılına kadar bu alanda terörist faaliyetlerine devam etti.

Binbir, 2011 yılında, Muş Valiliği'nde staj yapan Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ve askerlik hizmetini ifa eden Aykut Çelik'i, yol kesme eylemi gerçekleştirerek kaçıran örgüt mensupları arasında yer aldı.

2012 yılında Irak Hınere'deki Zeynep Kınacı Akademisi’nde ideolojik eğitim alan Binbir, eğitimi tamamlaması akabinde Suriye bölgesine görevlendirildi. Suriye’de bulunduğu süreçte örgüte yeni katılanların eğitiminden sorumlu olarak faaliyet gösterdikten sonra 2018 yılında Suriye Kobani sözde asayiş komutanı olarak görevlendirildi.

2019'da gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı sırasında, örgüt tarafından kurulan koordinasyon merkezinde YPJ temsilcisi olarak görev aldı. Zülfiye Binbir 2021 yılından itibaren ise Kamışlı’da örgütün maliye/ekonomi sorumluları arasında yer alıyordu.

Güvenlik kaynakları PKK/YPG’nin ekonomi sorumluları arasında yer alan Binbir'in etkisiz hale getirilmesinin örgütün bu alandaki faaliyetlerini sekteye uğratacağını belirtti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Haldun köşk 7 ay önce Şikayet Et
    Kabul edilemezmiş
    Cevapla
  • Pusat 7 ay önce Şikayet Et
    Heval oldu Zeval... Darısı cemil bayık, karayılan ve diğer dinozorların başına.
    Cevapla
  • Murat oksuz 7 ay önce Şikayet Et
    Zülfiye ölmüş mü
    Cevapla
  • Bozkurt 7 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ermeni donmesi bu ulkede teror bitmez.bu teroristin ölduruldugune kekolar kırolar cok üzülmüstur hepsi pkk sempatizanı.pkk niye bariniyor doguda kırolar yardim yataklik yapıyor yoksa nasıl barınıcaklar.doguda bayragi askeri polisi sevmezlerler burada askerlik yaptim.meclise niye giriyor kekolar oy veriyor sonrada mecliste teroristi savunuyorlar.bu ulkede teror hicbirzaman bitmez.
    Cevapla
  • Yutubur 7 ay önce Şikayet Et
    Nefret suçu işliyor
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yallah yallah sarı torbaya elinize sağlık bir hain daha eksildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!