Kırklareli'de sel felaketi: Can kaybı 6'ya yükseldi

Kırklareli'deki sel felaketinde kayıp 6'ncı kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, arama çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

GİRİŞ 07.09.2023 17:14 GÜNCELLEME 07.09.2023 17:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Kırklareli'deki sel felaketinde kayıp 6'ncı kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI 

Önceki gün etkili olan sağanak yağışın ardından Kırklareli'ye bağlı İğneada Sisli Vadisi'nde 16 vatandaş sel nedeniyle mahsur kalmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 kişinin kurtarıldığı, 5 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını; bugün yapılan aramalarda da bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Yerlikaya, arama çalışmalarının tamamlandığını kaydetti, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Bakan Yerlikaya, arama kurtarma çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Buna göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 helikopter ve bir uçak arama çalışmalarına destek verdi. 

Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı, AFAD Başkanı ve Kırklareli Valisi'nin koordinesinde gerçekleşen çalışmalarda AFAD, TSK, Jandarma, Polis, Kamu Kurumları ve STK'lardan toplam 946 personel ve 162 araç görev yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

KAYBOLAN ŞİMŞEK'İN ARACININ ÇEVRESİNDE ARAMA YAPILDI

Emekli öğretmen olduğu öğrenilen Şimşek'in aracının bulunduğu alanda arama çalışmaları gerçekleştirildi.

Tesisten yaklaşık 1 kilometre uzakta bulunan aracın üzerindeki tomruk ve ağaçlar, iş makineleri vasıtasıyla kaldırıldı. Arama köpekleri, araç içi ve çevresinde arama yaptı.

Komandolar ve diğer arama kurtarma ekipleri, etrafta üst üste binmiş tomruk ile ağaçların altlarında ve çevrede arama çalışmalarını sürdürdü.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Kırklareli Valisi Birol Ekici de bölgede çalışmaları takip etti.

SAĞANAK SONUCU DEĞİRMEN DERESİ TAŞTI

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde önceki gün sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açmıştı. DSİ verilerine göre, bölgenin son 500 yıldaki en yoğun yağışı aldığı belirlenmiş, 24 saatte metrekareye 196 kilogram yağış düşmüştü.

Yağış nedeniyle Değirmen Deresi'nden taşan suyun Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle burası bir süre trafiğe kapatılmış, suyun çekilmesi sonrası trafik akışı yeniden başlamıştı.

Ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomrukların yanı sıra köklerinden sökülen ağaçlar selde sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaşmıştı. Bu tomruklar ve ağaç kütüklerinin de etkisiyle evler sürüklenmişti.

Bölgeye sevk edilen ekipler, tesiste kalan 12 kişiden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Ormanda mahsur kalanlardan 6'sı önceki gün kurtarılmıştı.

Bölgede önceki gün Rahile Şimşek ile Suna Duman'ın, dün de Ümit Solmaz, Selman ve Mihriban Bağışlar'ın cesedine ulaşılmıştı.

RUHSATA AYKIRI ÇIKTI, İŞLETME SAHİBİ ARANIYOR

Bungalov evleri ruhsata aykırı inşa ettiği belirlenen, hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan gözaltı kararı verilen işletme sahibi B.B'nin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah bungalov ları manzarası güzel olan her yere yapıyor lar ruhsat alır Ken kontrol yapılmalı uygun olmayan yerlerde müsaade edilmemelidir
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Tual yorumcusu,kula belâ gelmez Hak yazmayınca,Hak bela vermez kul azmayinca. niye bu sıkıntılar,çünkü biz ahlaksızlık ta zirve yaptık, şükür yok, nankörlük çoook.!
    Cevapla
  • gönüüllü 7 ay önce Şikayet Et
    eğer kırklareli özel idaresine valiliğe orman işletmeye vede demirköy belediye başkanına hesap sorulmazsa Allah daha beter etsin.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Starlink uyduları tepemizde dolaştığı sürece dünya da bu tür felaketler hiç bitmeyecektir, bir gün yangın bir gün sel felaketi, birgün deprem acaba Uzaydan Gelen Fırtına filmi bu olayların olacağı varsayımı ile mi çekildi...
    Cevapla
  • Tual 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin başından hiç bela eksik olmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?