Türkiye'den Fas için 'hazırız' mesajı: Peş peşe açıklamalar geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dost ve kardeş ülke Fas'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen Fas halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

GİRİŞ 09.09.2023 12:50 GÜNCELLEME 09.09.2023 12:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 632 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Dost ve kardeş Fas’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkânlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

 

BÖLGEYE İNTİKAL BAŞLADI!

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Fas’tan uluslararası yardım çağrısı gelmesi durumunda bölgeye intikal etmek üzere; AFAD, UMKE, Kızılay ve diğer STK’lardan toplam 265 personel harekete hazırdır. Ayrıca 1.000 adet çadırın bölgeye ulaştırılması için Faslı yetkililerden çağrı beklemekteyiz. Depremden etkilenen Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: DOST VE KARDEŞ FAS HALKINA GEÇMIŞ OLSUN

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Fas halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Kurtulmuş, Fas'ın Marakeş kenti El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle X sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Fas'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle dost ve kardeş Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

DIŞİLERİ: HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta meydana gelen depremle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, yaraların sarılması için her zaman olduğu gibi her türlü desteği sağlamaya hazır olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Fas'ta meydana gelen deprem hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, Fas’ın El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde can kaybı yaşandığı, çok sayıda kişinin yaralandığı ve depremin ciddi hasara yol açtığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Dost ve kardeş Fas halkına ve hükümetine başsağlığı; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

Türkiye'nin, yaraların sarılması için her zaman olduğu gibi her türlü desteği sağlamaya hazır olduğu vurgulandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fas’ta meydana gelen depremden dolayı Fas halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Fas’ta meydana gelen depremden dolayı kardeş Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kardeş ülke Fas’ın yanındayız, acılarını paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

BAKAN YERLİKAYA: FASLI KARDEŞLERİMİZİN YARDIMINA KOŞMAK İÇİN HAZIRIZ

İçişleri Bakanı Ali Yerliaya sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı;

Dost ve kardeş ülke Fas'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dualarımız sizlerle.

Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbakanı Erdoğan'ın talimatlarıyla, tüm imkânlarımızla, arama kurtarma ekiplerimiz, teknik ekipmanlarımız ve yardım malzemelerimizle Faslı kardeşlerimizin yardımına koşmak için hazırız.  

Deprem acısını yakinen bilen bir Millet olarak Faslı yetkililerden haber bekliyoruz.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Tarık 7 ay önce Şikayet Et
    Hazır olduğunuzu gördük Hatay'da ve Maraş'ta
    Cevapla
  • Diriliş... 7 ay önce Şikayet Et
    cagrı beklemeden hemen hareket gecin ne olur.
    Cevapla
  • Yaa hakk 7 ay önce Şikayet Et
    Daha hazırmısın şimdiye orada olman gerekiyorduuuuu
    Cevapla
  • Aydın 7 ay önce Şikayet Et
    Ülke onayı olmadan hava sahasına giremedim,inecek havalimanı yoksa nereye inecek yardım uçağı,ha bu arada İstanbul-Fas yolcu uçağı ile 3,5 saat
    Cevapla
  • Chnnem 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbim ülkemizi ve İslam ülkekerine cenabetlerden dolayı gelen felaketlerden korusun. Bu dua benden ve çok içten. Olumlu işlerin altında bile başka başka şeyler arayan insanlar nöro psikyatrik vakadır!
    Cevapla
  • ALP 7 ay önce Şikayet Et
    Bu taziye duası ne kafar çok etkileyici ve içten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak