İSPARK mağdur etti! Özel otopark gerçeği ortaya çıktı

Bayrampaşa'daki İBB'ye ait İSPARK'ta bulunan bir otoparkta 20'ye yakın aracın camları kırıldı. Yaşananlar sonrası İSPARK mağdurların zararını gidermezken, özel otoparklarda bile her türlü zararın güvence altına alındığı öğrenildi.

GİRİŞ 11.09.2023 16:55 GÜNCELLEME 11.09.2023 16:55
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK'a ait Muzaffer Öztekin Zeminaltı Otoparkı'nda 20 araca yönelik yapıla saldırı sonrası mağdurlar, İSPARK tarafından zararlarının karşılanmadığını söyledi. Konuyla ilgili HABER7'ye konuşan yetkililer, özel otoparklarda bile araçlarda oluşan herhangi bir zararın sigorta şirketi tarafından karşılandığını belirtti.

15-20 ARACIN CAMLARI KIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK'a ait Muzaffer Öztekin Zeminaltı Otoparkı'na gelenler araç sahipleri, şaşkına döndü. Güvenliğin yetersiz kameralı güvenlik sisteminin ise bulunmadığıo Bayrampaşa'daki otoparkta çok sayıda araç parçalandı. İBB'ye ait İSPARK'ta araçlarının güvenli şekilde kalması için bırakan vatandaşlar, otomobillerin yanına geldiklerinde park halindeki araçlarının camlarının ve aynalarının kırıldığını gördü. Bu şekilde 15-20 aracın olduğunu gören mağdurlar, İBB ve İSPARK yönetimine tepki gösterdi. 

"BİZE TAAHHÜT VERİLMİYOR"

Emniyet ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, mağdur araç sahiplerinden Onur Özkardeş, vatandaşların İSPARK otoparkını güvenli olduğunu düşünerek tercih ettiklerini belirterek zararlarının karşılanmadığını söyledi. Özkardeş, "Buradaki insanların önceliği şu an hasarın giderilmesi ve tabii ki güvenliğin sağlanması. Buraya kameralar koyulması, güvenlik sayısının artırılması istediğimiz bu. Taş atılmış şekilde sileceğin altında taş izi vardı. Cam patlamış komple. Kamera koyulsun, güvenlik koyulsun. Sadece kamera da bu işi çözmez. Güvenlik yetkilileri buraya gelsin. Nöbet tutsunlar gerekirse bu insanların can ve mal kaybı önlensin. Tespit edilen 15-20 araçta hasar var, herhangi bir şekilde bize taahhüt verilmiyor şu anda." açıklamasında bulundu.

ÖZEL OTOPARKLARDA SİGORTALAR HER TÜLÜ ZARARI KARŞILIYOR

İSPARK'ta vatandaşların zararlarının karşılanmaması özel otoparklarda işleyişin nasıl olduğu sorusunu akıllara getirdi. Özel otoparklarla ilgili HABER7'ye konuşan İstanbul Otopark ve Dolmuş Durak Yerleri Yöneticileri Esnaf Odası Genel Sekreteri Hüseyin Payal, özel otoparkların yaptığı mali mesuliyet sigortasıyla vatandaşların çarpma veya hırsızlığa karşı teminat altına alındığını belirtti. İSPARK'ın İBB'ye bağlı bir kuruluş olduğunu, sadece özel otoparkların kendilerine kayıtlı olduğunu ifade eden Payal, "Otoparkların 3. kişilere karşı mali mesuliyet sigortaları var. Özel otoparklarda herhangi bir zarar olduğunda insanların mağduriyetleri sigorta şirketleri tarafından gideriliyor. Bir kaza veya hırsızlık hepsi bu sigortayla birlikte karşılanıyor." açıklamasında bulundu.

ÖZEL OTOPARKLAR BİLE ZARARI KARŞILARKEN İSPARK NEDEN KARŞILAMIYOR?

Edinilen bilgilerin ardından vatandaşların bir kamu kuruluşu olan İBB'ye bağlı İSPARK'ta yaşadığı zarar karşılamama durumu çok manidar bulundu. Özel otoparkların bile sigortalar yoluyla vatandaşların zararını tazmin ettiği bilinirken, İSPARK'ın hiçbir şekilde mağdurlara taahhüt vermemesi akıllarda soru işareti oluşturdu. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 29
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Ispark taki arabalara zarar veren degnekciler ve bazı özel otopark işletmecileri olabilir
    Cevapla
  • Dede 7 ay önce Şikayet Et
    Bedel karşılanmalı çalışsınların sorumluluğunda olan sözde güvenlikli
    Cevapla
  • Muh 7 ay önce Şikayet Et
    Güvenliğini sağlayamıyorsan ne diye otopark ücreti alıyorsun? İspark mısın yoksa deli dumrul mu? Değnekçiler bile daha güvenliydi.
    Cevapla
  • Elbey 7 ay önce Şikayet Et
    ispark turkiyede park kanunu yok boşuna park parası veriyorsunuz parklarda alınan paralar birilerin cebine gidiyor .
    Cevapla
  • Bilal 7 ay önce Şikayet Et
    Ispark pkk nin elinde
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    evimin karsisi surekli esrar ticareti ve kullanimi asikar sekilde yapilan bir yer alt katta her aksam ayyaslar ve esrarcilar hap kullananlar parti veriyor daha oncede defatle yangin filanda cikardilar gcen sene panemare nin farlarini calmislardi burdan kamera yok sadece girisde var alt katlarda yok aslinda alt kati bir bolumunu oto yikamaya kira ya verseler orda bariyamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana