FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz artıracak mı?

ABD Merkez Bankası Başkanı Jeremy Powell’ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının ardından FED faiz kararı açıklanacak. Amerikan bankalarının ekonomistlerine göre FED faiz artışı devam edecek mi, karar ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz artıracak mı?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz artıracak mı?
GİRİŞ 15.09.2023 14:40 GÜNCELLEME 15.09.2023 14:53

ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı için piyasaların tedirginliği devam ediyor. Amerikan Bankalar Birliği ABA’in Ekonomik Danışma Komitesi’nin yaptığı araştırmaya göre büyük bankaların başekonomistleri önümüzdeki çeyreklerde bir resesyon beklemese de büyüme oranlarında önemli ölçüde yavaşlama bekliyor.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz artırımı devam edecek mi?Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz artırımı devam edecek mi?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED toplantısı 19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak ve 20 Eylül akşamı saat 21.00'da faiz kararı açıklanacak.

FAİZ ARTIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Amerikan Bankalar Birliği ABA’in Ekonomik Danışma Komitesi’nin yaptığı araştırmaya göre büyük bankaların başekonomistleri önümüzdeki çeyreklerde bir resesyon beklemese de büyüme oranlarında önemli ölçüde yavaşlama bekliyor.

Fed’in sıkılaştırılmasının etkisinin görülmesiyle birlikte ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

14 üyeli komitenin başkanlığını yapan State Street Global Advisors Başekonomisti Simona Mocuta “Enflasyonda katedilen yol düşünüldüğünde komite üyelerinin çoğunluğu Fed’in sıkılaştırma döngüsünü doğal akışında bitirdiğini düşünüyor” ifadelerini kullandı.

FED BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz politikasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda konuşan Powell şu mesajları verdi:"Gerekli görüldüğü takdirde faizleri daha fazla artırmaya hazırız. Fed faizlere yönelik sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek. Fed, faizleri tekrar yükseltme veya sabit tutmaya karar verirken dikkatli bir şekilde ilerleyecek. Enflasyon son derece yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşeceğinden emin olana kadar faizleri kısıtlayıcı seviyede tutmaya niyetliyiz. Fed yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirmeyecek. Trendin üzerindeki büyüme Fed'in daha fazla faiz artışı yapmasını gerektirebilir."

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…