Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz artırımı devam edecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Eylül ayı faiz kararı yakından takip ediliyor. TCMB geçtiğimiz ay politika faizini 7,5 puan artırarak yüzde 25'e yükseltmişti. Bu ay da faiz artırımı olup olmayacağı merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz artırımı devam edecek mi?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz artırımı devam edecek mi?
GİRİŞ 20.09.2023 10:21 GÜNCELLEME 20.09.2023 10:21
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz beklentisi uzmanlar tarafından değerlendirilmeye başlandı. TCMB'nin politika faizini 2023 yılı sonuna kadar yüzde 35'e çıkaracağının ve 2024'te de bu seviyede tutacağının tahmin edildiği açıklamada, para politikası sıkılaştırmasının gelecekteki hızı ve süresi konusunda yüksek düzeyde belirsizlik olduğu iddia edildi.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz artıracak mı?FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz artıracak mı?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eylül ayı toplantı tarihi belli oldu. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı Eylül ayı politika faizini belirlemek üzere 21 Eylül Perşembe günü toplanacak. Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı ise saat 14.00’te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI AĞUSTOS’TA FAİZİ ARTIRDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 25 olarak belirledi. Böylece Merkez Bankası faizi 750 baz puan artırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge repo faizinde beklentilerin üzerinde bir artışa gitti. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 17,50'den yüzde 25,00'e yükseltildi.

TCMB FAİZ ARTIRIMI DEVAM EDECEK Mİ?

TCMB'nin politika faizini 2023 yılı sonuna kadar yüzde 35'e çıkaracağının ve 2024'te de bu seviyede tutacağının tahmin edildiği açıklamada, para politikası sıkılaştırmasının gelecekteki hızı ve süresi konusunda yüksek düzeyde belirsizlik olduğu iddia edildi.

Öte yandan, Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Program'ın (OVP) onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nca hazırlanan ve 2024-2026 dönemini kapsayan OVP ile temel ekonomik büyüklükler ve hedefler belirlendi.

Buna göre, büyüme için bu yıl gerçekleşme tahmini yüzde 4,4 oldu. Ekonominin 2024'te yüzde 4, 2025'te yüzde 4,5, 2026'da yüzde 5 büyüyeceği öngörüldü.​​​​​​​

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Qwerty 7 ay önce Şikayet Et
    Faiz açıklamasını pazartesi günü yapsanız ya. Isınıza gelmiyor haliyle. Bir gün sonra cuma. Hafta sonu alışma zamanı. Işlem tamam. Yazık.
    Cevapla
  • Kenan42 7 ay önce Şikayet Et
    Yahu zaten mevduat faizleri 40 larda mb bence 1000 bp artirsin enflasyonun beli böyle kirilir ancak
    Cevapla
  • Kenan42 7 ay önce Şikayet Et
    Ben olsam kkmden hizli cikis icin bir 750 bp daha artiririm zorunlu karsiligida yuzde 40 yaparim mevduat boylece 55 lere cikar emflasyon artishizi duser doviz dustukce piyasadan toplarim yani bankalarin likiditesi ile doviz toplarim
    Cevapla
  • Reis 7 ay önce Şikayet Et
    Ekonomiyi batirmaya niyetlisin galiba. Sen bankacımısın.
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    mecburen arttıracak.yüzde 58 enflasyon yüzde 25 faiz olurmu.birden arttırırlarsa bankalar ve özel sektörden batan çok olur.o yüzden yavaş yavaş arttıracaklar.normalde faizin enaz yüzde 60 olması gerekir.yada enflasyonu oraya getirmeyeceksin.sonra enflasyon düşmeye başlar sende faizi düşürmeye başlarsın.
    Cevapla
  • insomnia 7 ay önce Şikayet Et
    kkm den çıkışlar için daha da artıracaklar faizi. ya faizle vuruyorlar yada dolar la vuruyorlar ülkeyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı