Meksika’daki uzaylıların arkasındaki şaibeli isim: Maussan

Meksika Kongresi'nde iki "uzaylı cesedinin" sergilendiği toplantı dünyanın gündemine otururken, araştırmanın arkasındaki isim oldukça şaibeli bir geçmişe sahip.

GİRİŞ 13.09.2023 15:43 GÜNCELLEME 13.09.2023 16:10
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Haber7

Mexico City'deki bir kongre duruşmasında "insan olmadığı" iddia edilen iki varlığın kalıntıları sunuldu. Gazeteci ve Ufolog Jaime Maussan tarafından sunulan 'cesetlerin' dünya dışı bireylerin 1000 yıllık fosilleşmiş kalıntıları olduğu iddia edildi.

Görüntülerin yayınlanması sonrası konu dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldi. 

YİNE UZAYLI CESETİ YİNE MAUSSAN

Yapılan açıklamada "DNA testi yaptık ve bu canlıların bizim gezegenimize ait olmadığını tespit ettik" denilse de henüz çalışma hakemli bir bilimsel araştırma değil.

  •  Bu detay önemli çünkü; dünya dışı yaşam ve uzaylılar ilgili haberleri takip edenlerin yakından tanıdığı bir isim olan Jaime Maussan bu toplantının başında.

    Ancak Maussan geçmişi 'uzaylı bulduk açıklamaları' konusunda oldukça şaibeli.

Maussan daha öncede bir kaç kez uzaylılar bulduğunu açıklamıştı ancak hepsi bir 'heyecan'dan ibaretti.

MAUSSAN’IN 2017 FİYASKOSU

Bugünde Meksika'da dünyanın gündemine oturan toplantının baş ismi Maussan... 

Maussan, 2017 yılında Peru'nun Nazca bölgesinde bulunan 5 mumyanın analizinde yer almıştı. Bu mumyalar uzun bir kafatasına sahipti ve bugün açıklandığı gibi mumyalardan elde edilen veriler fosil kayıtlarında bulunan hiçbir şeye benzemiyor dendi. Konu bir anda uzaylılar bulundu olarak lanse edildi. 

 Ancak daha sonra yapılan araştırmalar gösterdi ki bunlar uzaylılara ait cesetler değil, gelişimsel bozukluklardan mustarip Nazca çocuklarına ait cesetlerdi.

İLK 'UZAYLIYI' 2015'TE BULMUŞTU

Maussan'ın uzaylı heyecanı bununla da sınır değil. 2017 yılından önce 2015 yılında da benzer bir süreç yaşanmıştı. Maussan bugün Meksika'da olduğu gibi 2015 yılında da Witness 2015 (Tanık Ol) adlı bir etkinlik düzenlemişti. 

Maussan bu etkinlikte uzaylı bulduklarını söylese de daha sonra yapılan bilimsel araştırmalar gösterdi ki ceset bir insana ait.

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 98
  • bektas 7 ay önce Şikayet Et
    yav ne uzaklığı dünyada insanoğlun dan önce can kavmi vardı araştırın onların kalıntıları piramitler gobeklitepe gibi yerler bence onların kalıntıları hep bu ihtimal goz ardı ediliyor hep insanoğlu na bağlanıyor bunda düşünmek gerekiyor
    Cevapla
  • Aydın 7 ay önce Şikayet Et
    dunyayi kurtaran adam filminde cok onemli bir mesele vardi uzaylilar TÜRK beyinlerinin pesindeydi o senaryo o film oyle siradan degil Tarihta Turk uygarliklarinin oldugu yerlere uzaylilar gelip beyinlerini almaya calismis ama cengaver ve Allahin yardimini arkasina alan Turkler her firsatta uzaylilari bertetaf etmistir zaten Turk beynini ele gecirmis olsalar evreni ele geciriyorlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Konuyla ilgili 2nci bölüm YASİN SURESİNİN 81. Ayeti ; “Gökleri ve yeri yaratan, onların benzerlerini yaratmaya kadir değil midir? Evet, O, yaratan ve bilendir. Uzaylı ırkların arasında bizden daha üstün yaratılışlı ırklardır. uzayda hayat barındıran gezegenler hakkında bize fikir verir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Uzaylı ırkların arasında bizden daha üstün yaratılışlı ırklardır.YASİN SURESİNİN 81. ayeti uzayda hayat barındıran gezegenler hakkında bize fikir verir.“Gökleri ve yeri yaratan, onların benzerlerini yaratmaya kadir değil midir? Evet, O, yaratan ve bilendir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    YASİN SURESİNİN 81 : “Biz Adem oğullarını, yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık” der. Yaratılmışların en üstünü, biz değiliz. Bizden üstünler kimdir? Melekler mi? Hayır, çünkü Şeytan da dâhil bütün melekler, insana secde etmekle emir olundu. Cinler olabilir mi? Hayır, Adem yeryüzüne halife olarak gönderildiğinde, yeryüzünde cinler vardı . Bunlar uzaydadırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!