Türkiye Diyanet Vakfı, Fas ve Libya için yardım kampanyası başlattı

Türkiye Diyanet Vakfı, Fas’ta ve Libya’da meydana gelen afetlerin yaralarını sarmak için “Şimdi Kardeşlerimizin Yanındayız” sloganıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı, Fas ve Libya için yardım kampanyası başlattı
Türkiye Diyanet Vakfı, Fas ve Libya için yardım kampanyası başlattı
GİRİŞ 14.09.2023 10:54 GÜNCELLEME 14.09.2023 10:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İki kardeş ülkenin bu zor zamanında yanında olmak için kampanya başlattıklarını açıklayan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “Asrın felaketini yaşadığımız o günlerde kardeş ülke Fas ve Libya, ülkemize büyük destek vermişti. Biz de onların bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle yanında olacağız. İki ülkeye insani yardım ulaştırmak için kampanya başlattık” dedi.

“Zorlukların üstesinden el ele vererek geleceğiz”

Gayrisafi milli hasılaya oranla dünyada en çok insani yardım sağlayan ülkenin Türkiye, sivil toplum kuruluşunun ise Türkiye Diyanet Vakfı olduğunu hatırlatan Turan, “Bizi biz yapan en önemli özelliklerimizden birisi şüphesiz yardımlaşma ve dayanışma duygusunun hep zirvede olmasıdır. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde el ele vererek yaraları sarmaya çalıştık. Kardeş ülkelerin karşı karşıya kaldığı bu zorluğun da üstesinden el ele vererek geleceğiz inşallah. Mağdurun, darda kalmışın yanında olan ülkemiz ve Vakfımız yine kardeşlerinin yanında olacaktır” diye konuştu.

Fas ve Libya’da acil insani yardım ihtiyacının olduğunu vurgulayan Turan, “Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen ‘asrın felaketi’ sonrası ülkemize birçok dost ve kardeş ülkeden yardımlar ulaşmıştı. Faslı ve Libyalı kardeşlerimiz de yardımlarıyla bu süreçte yanımızda oldular. Şimdi kardeşlerimiz zor durumda, yolumuzu gözlüyorlar. Fas'ta ve Libya'da gerçekleşen afetler milyonlarca kardeşimizi olumsuz etkiledi. Deprem ve sel nedeniyle milyonlarca kardeşimizin yardıma ihtiyacı var. Evlerini, yurtlarını kaybeden kardeşlerimiz aynı zamanda açlık ve susuzlukla da karşı karşıya. Acil olarak gıda, su, sağlık ve barınma malzemelerine ihtiyaçları var. Milletimizin destekleriyle depremden ve selden etkilenenlerin yaralarını saracağız” dedi.

Turan, kampanyaya destek olmak isteyen hayırseverlerin “DEPREM” veya “SEL” yazıp 5601'e SMS göndererek 25 TL destek verebileceğini ya da bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabileceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Xxxxx 7 ay önce Şikayet Et
    Yardım yapacak insanlar ,Yardım alacak hale getirildi. Maalesef.
    Cevapla
  • Emekli 7 ay önce Şikayet Et
    Günlerdir bekliyoruz SMS numarası yayınlayın gönderelim kardeşler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"