İDDEF, Fas ve Libya için harekete geçti

İDDEF, Fas’ta meydana gelen deprem ve Libya’da yaşanan sel felaketinden etkilenenler için ülkelere hareket etti. İDDEF Afet Yönetimi Ekipleri, afet bölgelerinde yerel görevlileri ile birlikte çalışmalarına başladı.

İDDEF, Fas ve Libya için harekete geçti
İDDEF, Fas ve Libya için harekete geçti
GİRİŞ 14.09.2023 14:20 GÜNCELLEME 14.09.2023 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Kuzey Afrika ülkesi Fas’ta meydana gelen 7.0 şiddetindeki depremin neden olduğu yıkım ve Libya’da etkili olan Daniel fırtınasıyla oluşan sel felaketinin ardından yaraları sarmak, acıları dindirmek ve kardeşlerinin acil ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçti. İDDEF ekipleri ilk etapta, su ve hazır gıda yardımında bulunmaya başladı.

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “İDDEF olarak, dost ve kardeş ülkeler Fas ve Libya’daki afetlerin yaralarını sarmak için harekete geçtik. Fas’ta meydana gelen depremden ve bir kaç gün sonra Libya’da yaşanan sel felaketinden etkilenen kardeşlerimizin yanında olmak, tespitlerde bulunarak ihtiyaca yönelik çalışmalar yapmak üzere afet yönetimi ekibimizi bölgeye gönderdik. Afet bölgelerindeki yerel görevlilerimiz ile birlikte çalışmalarına devam eden ekiplerimiz öncelikli olarak su ve hazır gıda malzemelerini ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor. Saha ekibimizin tespitlerine göre yardımlarımız genişleyecek ve özellikle ulaşmada güçlük çekilen kırsal bölgelere gideceğiz. Ayrıca İzmir limanından Libya’ya hareket eden yardım gemisine İnsani yardım malzemelerimizle destek olduk. Ülkelerdeki afetzede kardeşlerimize acil insani yardım  malzemesi ulaştırmak isteyen bağışçılarımız www.iddef.org web sitemiz üzerinden veya 0212 621 0065 numaralı çağrı merkezimizi arayarak destek olabilir. Hayırseverlerimiz ayrıca ACIL YARDIM yazarak 7230'a SMS göndererek yardım kampanyamıza 20 TL katkıda bulunabilir. Afetler nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyor, can kaybının artmamasını temenni ediyoruz” denildi.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Rasul 7 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah . . . Rabbim kolaylık versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!