MSB: Libya'ya bir yardım gemisi daha yola çıkacak

Milli Savunma Bakanlığı, sel felaketinin yaşandığı Libya'ya arama kurtarma ekipleri, araç gereç ve yardım malzemelerini taşıyan gemilerin Libya'ya ulaştığını bildirdi.

GİRİŞ 16.09.2023 10:54 GÜNCELLEME 16.09.2023 15:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sel felaketinden ardından Libya halkına destek için İzmir’den yola çıkan Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin Libya'ya ulaştığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi;

Gemilerimizde AFAD, AKUT, Sağlık Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve itfaiye personelinden oluşan toplam 360 görevli bulunuyor. Görevli personelle birlikte ambulans, TIR kurtarma ve müdahale araçlarından oluşan toplam 122 araç da Libya’ya ulaştırıldı.

Ayrıca 3 sahra hastanesi ile muhtelif iaşe, barınma ve sıhhi malzemeler de Libyalı kardeşlerimiz için gemilerimizle bölgeye gönderildi.

Bugün TCG OSMANGAZİ gemimiz de yardım malzemelerini Libya’ya ulaştırmak üzere İzmir’den hareket edecek.

Dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah. Müslüman karseşlerimize ulaşalım. Deprem zamanında umreden dönerken yemenli bir temizlikçi türk olduğunuzu öğrendikten sonra cebindeki paraları depremzedeler için bize verdi. Bu durumu görünce hep beraber ağladık ki böyle kardeşlerimiz var
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    gonderin daha fazla gönderin analarinin ak sütü gibi helal olsun onlar kardesimizdir kibrıs harekatında dünyada tek ambargoyu delip türkiyeye kardeşlerim buyrun nebisterseniz ücretsiz alabilirsiniz diyen bir ulkedir o donemleri gencler bilmez silahindan petrolüne bize kucak acmışlardır
    Cevapla
  • Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun Libya lı kardeşlerimize.. Libya ata toprağıdır..
    Cevapla
  • Aydın Şimşek 7 ay önce Şikayet Et
    Veren el , alan elden daha hayırlıdır. Rabbim ! Devletimize daima güç ve kuvvet versin İnşallah!
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Allah devletize güç, kuvvet versin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama