Başkan Erdoğan'ın Adnan Menderes mesajında dikkat çeken 15 Temmuz vurgusu

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 62. yılında Topkapı'daki anıt mezarda düzenlenen anma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

GİRİŞ 17.09.2023 13:41 GÜNCELLEME 17.09.2023 13:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16-17 Eylül 1961 tarihinde yaşanan idamlar, milletimizin hafızasında derin yaralar açmıştır. Milli iradeyi ve milletin tercihlerini yok sayan 27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilmeleri tarihe kara bir leke olarak geçmiştir." ifadesinin kullandı.

Anma töreninde okunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında, 16-17 Eylül 1961'de yaşanan idamların milletin hafızasında derin yaralar açtığını belirterek, "Milli iradeyi ve milletin tercihlerini yok sayan 27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilmeleri tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Tek parti faşizmine karşı 'yeter söz milletin" diyerek cesur bir yürüyüş başlatan Menderes ve yol arkadaşları, milletimizin büyük bir teveccühüne mazhar oldular." değerlendirmesinde bulundu.

DEMOKRAT PARTİ HAREKETİ KALKINMA HAMLESİ SEMBOLÜ HALİNE GELDİ

Menderes ve yol arkadaşlarının 10 yıllık iktidarları döneminde, Türkiye'de hak ve özgürlüklerden sanayileşmeye kadar pek çok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, milletin "Demirkırat" diyerek sahiplendiği Demokrat Parti hareketinin, ülkede sadece çok partili siyasi hayatın ve demokrasinin değil, aynı zamanda büyük bir kalkınma hamlesinin de sembolü haline geldiğini belirtti.

Erdoğan, ülkesi ve milleti için gecesini gündüzüne katarak 10 yıl boyunca hizmet eden Menderes'in dürüstlüğü, çalışkanlığı, tevazusu ve beyefendi kişiliğiyle insanların gönlünde taht kurduğunu kaydetti.

- "MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ'DA DARBE DEFTERİNİ BİR DAHA AÇILMAMAK ÜZERE KAPATMIŞTIR"

Menderes ve arkadaşlarının aziz hatıralarının şehadetlerinin üzerinden geçen 62 yıla rağmen milletin kalbinde yaşamayı sürdürdüğünü belirten Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Merhum Menderes'i, Zorlu'yu ve Polatkan'ı iftiralarla darağacına gönderenler ise alınlarındaki lekeden hiçbir zaman kurtulamadılar. 27 Mayıs 1960'ta başlatılan, 1971, 1980, 1997 yıllarında tekrarlanan kötü geleneği hortlatma girişimini, 15 Temmuz 2016'da bir kez daha yaşadık. Asker üniforması giymiş FETÖ'cü hainlerin darbe teşebbüsünü, Allah'a hamdolsun, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte boşa çıkardık. Kahraman milletimiz, 15 Temmuz'da çıplak elleriyle tankları durdurarak, darbe defterini bir daha açılmamak üzere ülkemizde kapatmıştır, artık darbelerin de hukuku katleden Yassıada sahnelerinin de İmralı'da kurulan idam sehpalarının da tekrarına izin vermeyeceğini göstermiştir."

14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİNDE HER TÜRLÜ OYUN SERGİLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü oyunun sahnelendiği 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını da milletin bu kararlılığının yeni bir nişanesi olarak gördüklerini, milletin, terör örgütleriyle yol yürüyenleri sandığa gömmek suretiyle iradesine ve geleceğine çok güçlü şekilde sahip çıktığını ifade etti.

Hükümet olarak milletin güvenine layık olmak, sandıkta emanet ettikleri iradeye gölge düşürmemek için çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu düşüncelerle şehadetlerinin 62'nci seneyi devriyesinde merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak ve mezarları önünde Fatiha okumak üzere bir araya gelen siz kardeşlerimi hürmetle selamlıyorum."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • yazıcı 7 ay önce Şikayet Et
    Chp İngilizler tarafından kurulmuş Türkiyede islamı ahlakı yok etmek için Ülkemizin beka sorunudur
    Cevapla
  • Uyan 7 ay önce Şikayet Et
    CHP nin oy orani %25 geriye kalan% 75 hesaplasan chp belki 100 senelik cumhuriyet tarihindeki beki Atatürk den sonra 16 Sen bu ülkeyi yönetti sagcilar Araba ucak tren makina ürettilerde chp mi kapatti biraz dürüst olun dine karsi cikan en fazla generaller oldu onlara kimse birsey demiyor siz sorunu tek pir yerde ariyorsunuz darbeler subay ve generaller yapiyor
    Cevapla
  • Pideci 7 ay önce Şikayet Et
    CHP takoz görevi yaptından haberin yok herhalde generaller hepside CHP li olduğundan da haberin yok herhalde
    Cevapla
  • Çetin 7 ay önce Şikayet Et
    Güzel kardeşim sen hangi ülkede yaşıyorsun?Bence de uyan.Bu ülkede her ne kadar sağ partiler seçilip iktidar olmuş olsalar da ;askeri ve yargı vesayetinden dolayı hiçbir zaman gerçek anlamda iktidar olamadılar. Darbeyi evet asker yapar ama,onları gaza getiren hep CHP olmuştur.Mustafa balbay 'in "genç subaylar rahatsız "manşetinde olduğu gibi.Ak parti bile kapatma davasına maruz kaldı.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 7 ay önce Şikayet Et
    Bu chp yi ne yapmalı!!? Kaynar kazana atmalı Yandım anam dedikçe Altına odun atmalı. Chp maalesef Türkiyenin en büyük ayıbıdır. özellikle inönü ve kılışdaroğlu chpsi abd ve abnin mandacılığna soyunmuş hıyanet kurumudur.
    Cevapla
  • Düddürü Dünyada 7 ay önce Şikayet Et
    Gözlerim 6 masanın en küçük binde beș olan ortağı Gültekini arıyor.
    Cevapla
  • Çetin 7 ay önce Şikayet Et
    Tam ben de onu soracaktım. Seçimden önce kanal kanal gezen bu zattan haberi olan var mı?
    Cevapla
  • Fehmi 7 ay önce Şikayet Et
    CHP iktidarı Sayın Menderesi idam etti. Aydın seçmeni halen CHP ye oy veriyor. Çok tuhaf diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır