Maskesi düştü: Ümit Özdağ'dan Savunma sanayiindeki Türk mühendislerine hakaret!

Sözde 'Türkçülük' yapan Ümit Özdağ, başarılara imza atan savunma sanayiini ve Türk mühendislerini hakaret ederek hedef aldı. "İyi bir Müslümansan roket yapamazsın" diyen Özdağ, Türk mühendisleri için "vasat altı" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 18.09.2023 15:22 GÜNCELLEME 18.09.2023 16:29
Bu Habere 669 Yorum Yapılmış

Mülteci ve Arap karşıtlığı ve 'Türkçülük' üzerinden siyaset yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın maskesi düştü. Özdağ, bu kez büyük başarılara imza atan ve  göz dolduran savunma sanayiini ve Türk mühendislerini hedef aldı.

SAVUNMA SANAYİİNİ VE TÜRK MÜHENDİSLERİ HAKARET

Geçtiğimiz hafta gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalındaki canlı yayınına katılan Ümit Özdağ, savunma sanayiinde çalışan Türk mühendislerini “vasat altı” hakaretinde bulunarak karalamaya çalıştı.

ASELSAN 20 yılda nereden nereye… Gazeteden bile daha değersizken dünyanın zirvesineASELSAN 20 yılda nereden nereye… Gazeteden bile daha değersizken dünyanın zirvesine

"DİNİ BÜTÜN" MÜHENDİSLERDEN RAHATSIZ

Dindar insanların mühendis olmasından rahatsız olduğunu dile getiren Özdağ şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye’de yapılan ne? Türkiye'de yapılan şu anda 20 seneden beri var olan iyilerin kalitesinin düşürülmesi. Türkiye yıllar içerisinde savunma sanayiinde çok zor ama çok iyi şirketler üretti.”

SKANDAL SÖZLER: TÜRK MÜHENDİSLERİ VASAT ALTI

"Şimdi buradaki yetişmiş insan gücümüz Türkiye dışına gidiyor. Ve onların yerine, ya açık söyleyeyim, mühendislik bilgisi vasatın altında, ama tırnak içinde “dini bütün” insanlar alınıyor. Ben bunların dininin bütün olduğunu da düşünmüyorum ayrıca. Çünkü bir insan neyi yapıp neyi yapamayacağını bilmeli. Eğer senden roket sistemleri yapman isteniyorsa senin çok iyi bir mühendis olman lazım."

İYİ BİR MÜSLÜMANSAN ROKET YAPAMAZSIN

İnancın senin Allah ile aranda olan şey. ‘Ben çok iyi bir Müslümanım, onun için roket yapmalıyım.’ İyi bir mühendissen roket yaparsın, iyi bir Müslümansan yapamazsın. Zihniyet böyle olduğu için… Müslümanlıkta başkasının hakkını yemek, kul hakkını yemek bu kavramla ifade edelim. Ve sürekli kaybediyoruz.”

Savunma Sanayii çağ atladı! İşte tek tek yapılan müthiş hamlelerSavunma Sanayii çağ atladı! İşte tek tek yapılan müthiş hamleler

CÜNEYT ÖZDEMİR’DEN ‘VASAT ALTI’ DESTEĞİ

Ümit Özdağ’ın söylemlerine Cüneyt Özdemir’in de destek vermesi dikkat çekti.  Özdemir, “Vasatlıktan medyayı da ayrı tutmayalım.” ifadesinde bulundu.

ABD ve Rusya bu gelişmeden çok rahatsız! Türk tarihinde bir ilk: 'Yeni bir çağın kapısındayız' ABD ve Rusya bu gelişmeden çok rahatsız! Türk tarihinde bir ilk: "Yeni bir çağın kapısındayız"

________________

SAVUNMA SANAYİİ TARİH YAZIYOR! İLK 100’DE 4 ŞİRKET

Sözde 'Türkçü' Ümit Özdağ'ın karaladığı savunma sanayiindeki mühendisler, son 20 yılda ülke savunmasında bağımsızlığı sağlamak için Türkiye'yi yüzde 80 yerlilik oranına kavuşturdu. Terörü bitirme noktasına getiren, Libya, Suriye Ukrayna, Karabağ’da kendisini ispatlayan ve ekonomide ise ihracat rekorları kıran Türk savunma sanayiine dünyada gıpta ile bakılıyor.

2023 yılı Defense News Top 100 listesine Türkiye’den 4 savunma sanayi şirketi de girdi:

  • Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın temelini attığı ASELSAN, 2022 yılında 49. sıradayken 2023 yılında 47’inci sıraya yükseldi.
     
  • Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) da geçen yıl 67'nci sıradayken, bu listeye 58'inci sıradan girerek önemli bir çıkış gösterdi.
     
  • ROKETSAN da 2022'de 86'ncı sırada iken 2023'te 80'inci sıraya ulaştı.
     
  • Listeye ilk kez dahil olan Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) ise listenin 100'üncü sırasında yer aldı.
     

Türk savunma sanayisi uykuları kaçırıyor: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!Türk savunma sanayisi uykuları kaçırıyor: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!

Rahatsız oldular! ASELSAN'a operasyonRahatsız oldular! ASELSAN'a operasyon

Daha sıcak sulara inmeden Amerika'yı rahatsız etti! Stratejik bölgede görev yapacakDaha sıcak sulara inmeden Amerika'yı rahatsız etti! Stratejik bölgede görev yapacak

Yunanistan'da MMU şaşkınlığı: 'Endişelenmemiz gerekiyor...'Yunanistan'da MMU şaşkınlığı: "Endişelenmemiz gerekiyor..."

KIZILELMA'nın bu yanını kimse bilmiyordu! Emekli Albay canlı yayında açıkladıKIZILELMA'nın bu yanını kimse bilmiyordu! Emekli Albay canlı yayında açıkladı

Kafaya bak! Yerli uçak gemisinden rahatsız olduKafaya bak! Yerli uçak gemisinden rahatsız oldu

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 669
  • cemal 7 ay önce Şikayet Et
    adamın ne dediği belli değil, kendi haline bırakma zamanı
    Cevapla
  • Davut 7 ay önce Şikayet Et
    Yaşlandıkca ne oldukları belli olan biri daha cıkdı oraya yeşilcamın ihtiyarları bitti sıra bunda senmisin türkcü yada müslüman bakın işinize karışmayın bilmediğiniz işlere
    Cevapla
  • Memed 7 ay önce Şikayet Et
    yahudiye bak Türk lük iddiası çok gülünç
    Cevapla
  • MÜHENDİS 7 ay önce Şikayet Et
    T-shirt e bakınız. Ne olduğunu görürsünüz. Kimin uşağı belli . Artık çekinmiyorda yahudi alfabesi
    Cevapla
  • Osmanlı 7 ay önce Şikayet Et
    her her konuya burnunu sokma hakkını kendinde görüyon. Milleti kışkırtıp huzursuzluk çıkartıyon. Bunlarıda devlet korumasında yapıyon. ama mühendisler iş yapmamalı dini bütün olmamalı öyle mi? Sen ... adamsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!