Sadakataşı Libya’da sel mağdurlarına yardım ulaştırdı

Sadakataşı Derneği, Libya’da yaşanan sel felaketi sonrası bölge için acil yardım çalışmalarına başladı. Dernek ekibi yardımların ilk etabında bölgede yaşayan 600 aileye gıda kumanyası dağıttı.

Sadakataşı Libya’da sel mağdurlarına yardım ulaştırdı
Sadakataşı Libya’da sel mağdurlarına yardım ulaştırdı
GİRİŞ 18.09.2023 16:38 GÜNCELLEME 18.09.2023 16:38

Libya’da yaşanan sel felaketi sonrasında bölge için yardım çalışması başlatan Sadakataşı Derneği felaketten en çok etkilenen Derne kentinde gıda dağıtımları gerçekleştirdi. 

Libya’da 10 Eylül’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle 11 binin üzerinde insan hayatını kaybederken 10 binden fazla insan ise kayboldu. Felaketin merkezi Derne kentinin %25’i yok oldu. Zor durumda olan bölge için Sadakataşı Derneği yardım çalışmalarına başladı. 

600 aileye gıda yardımı 

Libya’nın Derne bölgesinde bulunan Sadakataşı acil yardım ekibi sel mağduru 600 aileye gıda kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi. Dernek bugün ve yarında bölgede yaşayan ailelere gıda, hijyen malzemeleri ve battaniye ulaştıracak. 

‘‘Bölgeye yardımlar sürecek’’ 

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘‘Libya’da yaşanan sel felaketi sonrasında kriz bölgesine ivedilikle ulaştık. Sel felaketinin en çok hasar verdiği Derne kentinde ekiplerimiz gıda dağıtımları gerçekleştirdi. Bölgeye AFAD koordinasyonunda gönderilen insani yardım gemisine de bir tır battaniye ile bir tır süt ve bebek bisküvisi ile katkıda bulunduk. Önümüzdeki günlerde de başta gıda olmak üzere hijyen malzemeleri, battaniye, bebek bisküvisi ve süt dağıtımı gerçekleştireceğiz.’’ İfadelerini kullandı. 

Destek olmak için;  

Sadakataşı’nın Libya’da yaşayan sel mağdurları için başlattığı yardım çalışmalarına destek olmak için ACİL yazıp 6780’e SMS göndererek 20 TL bağışta bulunabilirsiniz. Derneğin www.sadakatasi.org.tr web sitesine girerek banka hesap numaralarına ulaşabilirsiniz. 

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro