BBP Genel Başkanı Destici'den AP'nin "2022 Türkiye Raporu"na tepki

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa Parlamentosunun (AP) '2022 Türkiye Raporu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, hükümetin Geri Kabul Anlaşması'ndan çekilip AB'ye giriş sürecini askıya alması gerektiğini belirtti.

GİRİŞ 19.09.2023 01:17 GÜNCELLEME 19.09.2023 10:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Destici, AP'nin geçen günlerde yayımladığı "2022 Türkiye Raporu"yla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Hükümetimiz, derhal Geri Kabul Anlaşması'ndan çekilip, bu şartlarda AB'ye giriş sürecini önce askıya alıp bir değişiklik olmazsa sonlandıracağını açıklamalıdır." ifadesini kullanan Destici, şunları kaydetti:

"Eğer bir 64 sene daha yerine getirilmeyen taahhüt ve söylemlerle oyalanmak istemiyorsak ülkemizin demografik yapısının bozulması başta olmak üzere sapkın ve bölücü faaliyetleri birçok kaynak ile fonlayan AB'ye girmek için çabalamamızın en büyük zararı yüce Türk milletine olacaktır. Geri Kabul Anlaşması'ndan çekildikten sonra ise Türkiye, batı sınırlarını sığınmacı geçişleri için açmalıdır. AB ve AP'nin Türkiye'ye yönelik bu peşin hükümlü, ön yargılı, adil olmayan tutumlarının ardından AB'ye Türkiye'nin birlik sınırlarının bekçisi olmadığı hatırlatılmalı ve artık bu konuda işbirliği yapılmayacağı bildirilmelidir."

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • dedem 7 ay önce Şikayet Et
    sayın baskan, bu tür tepkilerde cok geride kalıyorsunuz, yasak savar gıbı bır tavır ıcerısınde oluyorsunuz, Bıraz atik cevval olun. Sanki üzerinize ölü topragı serılmıs
    Cevapla
  • Davut 7 ay önce Şikayet Et
    Laf olsun padişahım diye konuşuyor işte Takan varmı seni avrupa da
    Cevapla
  • Emekli memur 7 ay önce Şikayet Et
    Akp ittifak yapmayın...
    Cevapla
  • Cem 7 ay önce Şikayet Et
    Vize serbestisi yapmadıklarına göre ülkesine gidenlerin 60-70 eurosuna ihtiyacı var. Yazık Europa
    Cevapla
  • Lokman 7 ay önce Şikayet Et
    <dediklerine Yüzde besyüz katiliyorum, sayin Baskan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"