Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki sözleri sosyal medyayı salladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 78'inci Genel Kurulunda yaptığı konuşma sosyal medyayı salladı.

GİRİŞ 19.09.2023 22:20 GÜNCELLEME 19.09.2023 22:21
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

#WorldLeaders (Dünya Lideri), #Azerbaycan, Dünya Beşten Büyüktür, Recep Tayyip Erdoğan etiketleri gün boyu gündemde kaldı.

İşte Erdoğan'ın o sözleri;

IRKÇILIK, İSLAM DÜŞMANLIĞI

Küresel ekonomik sorunlarla birleşerek sürekli büyüyen bu sınamalarla baş etmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Avrupa'nın doğu sınırlarında yaşanan savaş yol açtığı insani trajediye ilave olarak ekonomiden güvenliğe, enerjiden gıda güvenliğine her alanda ciddi sorunlar ortaya çıkardı. Suriye ile Kuzey Afrika bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriyor. Küresel güçlerin ihtiraslarını kullanarak büyüyen terör örgütlerinin faaliyet alanları teknolojik gelişmeler ile kötüleşen sosya ekonomik şartlardan da istifade ile adeta bir salgın gibi geniş coğrafyalara yaygınlaşıyor. Yabancı karşıtlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığının yeni bir krize dönüşme emareleri son bir yıldır endişe verici boyutlara ulaştı. Dünyanın hangi köşesinde yaşarsak yaşayalım iklim değişikliği ve buna bağlı doğal afetler artık günlük hayatımızın bir gerçeği haline gelmiştir.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Genel kurulun bu yılki temasının Türkiye'nin hedefleriyle bire bir örtüştüğünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında hayata geçirmeye başladığımız Türkiye Yüzyılı vizyonumuz bu örtüşmenin en somut ifadesidir. Küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, ekonomik eşitsizliklerin üzerine giden, barış, güvenlik, istikrar ve refah üreten, etkili, kapsayıcı ve insanlığı kucaklayıcı velhasıl tüm insanlığın hayrına bir uluslararası sistemin tesisi çağrımız giderek daha çok yankı buluyor. Genel Sekreter Sayın Guterres'in geçtiğimiz günlerde yaptığı 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan kurumların bugünün dünyasını yansıtmadığı tespitine biz de katılıyoruz. Bu tespit bizim dünya 5'ten büyüktür çağrımızı ifade ediyor. Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış 5 ülkenin siyasi stratejilerinin çarpışma alanı haline gelmiştir.  

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 49
  • malkoçoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    ABD olmasa Dünya çok daha barışçıl ve daha temiz olacak.Dipnot birisi Bill Gates ve çetesini durdursun yoksa Dünyaya kıyamet erken gelecek.Bu adamlar iklimlerle oynayıp kuraklık yaratacak dünya nüfusunun azaltılıp kaynaklara daha rahat erişecekler bunun için bol bol tarım arazisi satın alıyor.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Deccal Amerika varken dünyada savaşlar ve musibetler çoğalır. Bu deccalle tüm dünya birleşip savaşmalı.
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Seninleyiz..... Türkiye de AİLEYİ Korumak adına adımlar atılmalı. Kadının beyanı esastır değil. Kadın ve Erkeğini beyanı esas alınmalı. Bunu mahkemelere düştüğünde anlıyor insanlar. Bu mantığın çocuklara en büyük zararı verdiğini geç de olsa anlıyorsun. o zaman da iş işten geçiyor.
    Cevapla
  • Türkiye 7 ay önce Şikayet Et
    bu ülkede laik sorunu ve ekonomi sorunu dışında bir sorun yok...
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ekonomi Türkiye’nin tekelinde değil, yani global bir sorun. Laiklik ise gerçek sorun. Çünkü bu isim altında müslüman Türk milletine din düşmanlığı yapabildiler ve temelleriyle oynadılar.
    Cevapla
  • pars 7 ay önce Şikayet Et
    daha ne olsun ,ekonomide 4.amatör kümeye düşmüşsün. memurun dışında memnun olan varsa beri gelsin.
    Cevapla
  • Neco 7 ay önce Şikayet Et
    İçerideki hainlerden dışarıdakilere fırsat kalmıyor zaten
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhurbaşkanınımızı, Göğsüm kabararak izledim bu kadarmı güzel, anlatılır. Rabbim seni ve senin gerçekten yanında olanlarını ayağını taşa değdirmesin inşallah, Rabbim hiç utandırmasın mahçup ettirmesin yar ve yardımcınız olsun. AMİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş-Rizespor! CANLI
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama