Polonyalı dağcı, Erciyes Dağı'nda mahsur kaldı

Kayseri'de, Erciyes Dağı'na izinsiz zirve tırmanışı yapan ve dağda mahsur kalan Polonyalı dağcı Daniels Baranowski'nin (29) kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Polonyalı dağcı, Erciyes Dağı'nda mahsur kaldı
Polonyalı dağcı, Erciyes Dağı'nda mahsur kaldı
GİRİŞ 20.09.2023 06:27 GÜNCELLEME 20.09.2023 06:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Erciyes Dağı'na izinsiz zirve tırmanışı başlattıktan saatler sonra mahsur kalan Polonyalı dağcı Daniels Baranowski'nin (29) üzerindeki takip cihazından uzun süre hareketsiz kaldığının belirlenmesi üzerine Uluslararası Acil Durum Koordinasyon Merkezi tarafından Türk yetkililerden yardım istendi. Takip cihazından elde edilen bilgiler doğrultusunda Polonyalı dağcının bulunduğu koordinatlar de iletildi. Yardım çağrısı üzerine dün saat 19.30'da AFAD, JAK ve UMKE'den oluşan 25 kişilik ekip, Baranowski için arama kurtarma çalışması başlattı. Ekipler saat 02.00 sıralarında 3917 rakımlı Erciyes Dağı'nın 3600 rakımında Polonyalı dağcıya ulaştı. Burada sağlık kontrolünden geçen Baranowski'nin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Daniels Baranowski'nin bulunduğu yerden indirme çalışmasının yaklaşık 2 saat süreceği bildirildi. 

3 SAAT SONRA AŞAĞI İNDİRİLDİ

Erciyes Dağı'na dün gece saat 04.00 sıralarında izinsiz zirve tırmanışı başlattıktan saatler sonra Hörgüçkaya bölgesinin güneybatısında mahsur kalan Polonyalı dağcı Daniels Baranowski'ye, gelen ihbar üzerine 6,5 saat sonra ulaşıldı. Polonyalı dağcı, AFAD, JAK, UMKE ve HADAK Dağcılık Kulübü ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu mahsur kaldığı yerden aşağı indirildi. Sağlık durumu iyi olan  Baranowski, böyle bir olay yaşandığı için özür dileyerek, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti. 

Dün gece saat 04.00 sıralarında Erciyes Dağı'na çıkmaya başladığını belirten dağcı, planında dağa çıkmayı düşünmediğini sonradan karar verdiğini söyledi. Baranowski, "Erciyes Dağı'nın zirvesine çıkmak için telefondaki haritayı takip ettim. Böyle bir şey yaşandığı için özür dilerim" dedi.

Öte yandan, Baranowski'nin bisikletiyle Polonya'dan Türkiye'ye gelerek Erciyes Dağı'ndaki kamp alanında çadır kurduğu öğrenildi. Tekir Kapı bölgesine getirilen Daniels Baranowski, sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • German 50 7 ay önce Şikayet Et
    25 kişi bir Polanyaliya,bir de Tersini, düsünün...
    Cevapla
  • Faruk 7 ay önce Şikayet Et
    Hayda dün abd li bugün bu.Ne işi var kardeşim bunların ülkemizde. Daglarimizda ne işleri var.ajanmi terörist mi nedir bunlar. Düne kadar yoklardi şimdi ne is.yabancılar cirit atıyor kim bilir ne amaçla geldiler . Dikkatli olunmalı. Mit iyi araştırmalı .Bunlardan herşey beklenir çünkü.
    Cevapla
  • Çerkez 7 ay önce Şikayet Et
    Kalsın ne arıyor orada,milletin parasını bunlara hArcamayın
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    son günlerde mahsur kalan yabancılar... hayırdır inşallah
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bu yabancı dağcılar da fazla oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı