Halk Ekmek'te bakteri skandalı! Durum çok vahim

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası’nda ‘bakterili ekmek’ skandalı patladı. Yapılan kontrollerde ekmekte normalden 100 kat fazla rope bakterisine rastlandı.

Halk Ekmek'te bakteri skandalı! Durum çok vahim
Halk Ekmek'te bakteri skandalı! Durum çok vahim
GİRİŞ 21.09.2023 17:34 GÜNCELLEME 21.09.2023 17:38
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki Halk Ekmek Fabrikası’nda yaşanan bakteri skandalına ilişkin AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından kamuoyu ile paylaşılan rapor Türkiye’nin gündemine oturdu.

DURUM ÇOK VAHİM!

Özcan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında CHP’li ABB iştiraki olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklerde bakteri olduğunu söylemişti. Söz konusu olaya ilişkin Halk Ekmek Fabrikası’nda çalışan bir personelin kendi imkânları ile ekmeği laboratuvara gönderdiği belirlenmişti. Halk Ekmek Fabrikası çalışanının yaptırdığı test sonucunu kamuoyu ile paylaşan Özcan, “Durum çok vahim. Yapılan analiz sonrası ekmekteki bakteri oranı normal değerinden 100 kat fazla. Ankaralıların ekmeğini zehir ettiler” dedi.

Halk Ekmekte yaşanan bakteri skandalının ardından bir vatandaşın sosyal medya üzerinden Mansur Yavaş’ı etiketleyerek Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmekte “Cam” çıktığını ve gereğinin yapılması gerektiğini belirtti. Bakteri skandalının ardından ekmekte çıkan cam bardağı taşıran son damla olurken, milyonlar vatandaş Yavaş ve Halk Ekmek Fabrikası yönetimine tepki gösterdi.

Özcan’ın söz konusu raporu kamuoyu ile paylaşmasının ardından, bir vatandaşın da Mamak ilçesinde Lalahan mahallesinden satın aldığı ekmekten cam çıkması bardağı taşırdı. Binlerce Ankaralı vatandaş sosyal medya üzerinden “Ekmek değil zehir yediriyorlar” diyerek Ankara Halk Ekmek Fabrikası yöneticilerine ve Mansur Yavaş’a tepki gösterdi.

HALK EKMEK’TE ÖNCE RÜŞVET, SONRA BAKTERİ, ŞİMDİ DE CAM ÇIKTI!

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından ortaya çıkarılan rüşvet skandalı gündemdeki yerini korurken Özcan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklerin vatandaşın sağlığını tehlikeye sokacak bir bakteri bulaştığını ortaya çıkardı. Analiz yapılan ekmeklerde bakteri değeri normalinden 100 kat fazla çıkarken Halk Ekmek Fabrikası ve CHP yönetimi tarafından rapor yalanlanmaya çalışıldı. Ayrıca bir vatandaşın Mamak ilçesinin Lalahan mahallesinden aldığı ekmekte cam çıkması bardağı taşırdı. Ekmekten çıkan camın görüntüsünü sosyal medya üzerinden Mansur Yavaş’ı etiketleyerek paylaşan vatandaş, Yavaş’ı göreve davet etti. Halk Ekmek Fabrikası’nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmezken CHP’li ABB Başkanı Yavaş’ın olaylara sessiz kalması tepkilere neden oldu. Binlerce sosyal medya kullanıcısı “Ekmek değil zehir yediriyorlar” diyerek Yavaş’a ve Halk Ekmek yönetimine yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

EKMEK DEĞİL ZEHİR ÜRETİLİYOR

Yavaş ve Halk Ekmek yönetimine tepki gösteren Ankaralıların yaptığı paylaşımlardan bazıları ise şu şekilde;

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığını hiçe sayıp, hemşerilerimizi tehlikeye atarak, uygunsuz koşullarda Halk Ekmek Fabrikası'nda ürettikleri ekmeğin bakterili çıkması büyük bir skandaldır. Yapılan analizlere göre Halk Ekmek Fabrikası’nda Ekmek Değil Zehir üretilmektedir. Başkentimiz, Ankaramıza reva görülen bu skandal kabul edilemez.” İfadelerini kullandı.

ANKARALILAR BİR AÇIKLAMA BEKLİYOR

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, “İnanılır gibi değil! Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmeklerin halkın sağlığını etkileyecek boyutlarda bakterili çıkmış olduğunu “EKMEK DEĞİL ZEHİR “ diyerek günlerdir belgeleri ile anlatan İl Başkanımız Hakan Han Özcan’a cevap vermek şöyle dursun sessizliğe gömülen aylarca cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak il il dolaşan ve Ankara’yı yalnızlığa terk eden Mansur Yavaş’tan bir açıklama bekliyor Ankaralılar. Sayısız vaatlerle başkan seçilen ve konuşmamak dışında hiçbir hizmeti olmayan bu zatı Ankaralı hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz. Başkentimiz böyle bir duyarsızlığı hak etmiyor” dedi.

YAVAŞ'I EKMEKTEKİ BAKTERİLER ALKIŞLIYOR

Kahramankazan Belediyesi Başkanı Serhat Oğuz da, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu Ağaçtaki Yapraklar alkışlıyor. Ankara’da Mansur Yavaş’ı Ekmekteki Bakteriler alkışlıyor. Derman belediyeciliği diyenler Ankara’ya ve İstanbul’a dert olmaya devam ediyor.. Fıkra bu kadar… Ekmek değil zehir” ifadelerini kullandı.

İNKAR ETMEK YERİNE HESAP SORUN

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Analiz raporuna rağmen inkâr etmek yerine vatandaşlarımıza ekmek değil zehir yedirenlerden hesap sormanız gerekmiyor mu? Halk Ekmeğe de yazık ettiniz” vurgusunu yaptı.

SOFRALARA EKMEK KONMALI ZEHİR DEĞİL

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise, “Format atılması lazım. Yavaş yavaş ekmeğimize kadar girdi zehirler, bakteriler... Ankaralının hakkı bu değil. Sofralara konan ekmek olmalı, zehir değil.” şeklinde paylaşımda bulundu.

ACI TABLO

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminde gelinen acı tablo. Hemşerilerimize reva görülen maalesef ekmek değil zehir” vurgusu yaptı.

BU BİR SKANDALDIR

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik de, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığını hiçe sayıp, halkımızı tehlikeye atarak, uygunsuz koşullarda Halk Ekmek Fabrikası'nda ürettikleri ekmeğin bakterili çıkması büyük bir skandaldır.” diyerek tepki gösterdi.

CHP YÖNETİMİ EKMEK DEĞİL ZEHİR YEDİRİYOR

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, “AK Parti döneminde insanlar sağlıklı, ucuz ve kaliteli ekmek yerken CHP yönetiminde insanlara ekmek değil zehir yediriyorlar” dedi.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ YAĞDI

Malik Sarıyıldız isimli bir vatandaş ise, “Yazıklar olsun halkın sağlığını nasıl düşünmezler. Önce bakteri şimdi de cam. İnsanların ekmeği ile oynamayın.” dedi.

Soner Cinkaya, "Ekmek değil zehir. Allah’ın nimetine zehir karıştırmak nasıl bir insanlıktır. Allah bunları ıslah etsin” diyerek tepki gösterdi.

Murat Şen isimli bir başka vatandaş ise, “AK Partili belediye de bu rapor çıksaydı Moritanya da bile duyulmuştu. Akıllarla ziyan bir rezalet dahası cinayetten ne farkı var. Bu olay sıradan bir haber diye geçiştirilemez.” dedi.

Musa Algan, “Halkın sağlığıyla oynamayın Sayın Mansur Yavaş. Ankara halkı sizi Ankaralı olmanız hasebiyle seçti Ankaralıları zehirlemeyin seçimlerde oy istemeyin.” diyerek tepki gösterdi.

Fatih Çakır da, “Ben yıllardır alıyordum eski kalitesi kalmadığı için bırakmıştım böylece tescillenmiş oldu.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 86
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Ankaralılara birşey olmaz yesinler adamı başkan yapmışsınız neyi begenmiyorsunuz klasik CHP yönetimi kendi çıkarları dışında gerisi önemli değil
    Cevapla
  • Mehmet çetin 7 ay önce Şikayet Et
    CHP li gazeteciler gibi haber yapacaksanız hiç yapmayın daha iyidir haberin içeriğine bak resimlere bak algı yapmak değil güvenilir olmak önemli
    Cevapla
  • DAYI 7 ay önce Şikayet Et
    cahape nin mikrobu ne üretir...tabiiki bakteri....
    Cevapla
  • Şeref 7 ay önce Şikayet Et
    Önümüzdeki seçimlerde de verirler kitle. Çünkü zihniyet düşmanı bunlar hizmet için oy atmıyorlar
    Cevapla
  • Amiiin 7 ay önce Şikayet Et
    Chp belediyelerin hergün Bi skandal haberlerle karşılaşıyoruz Allahım muhafaza etsin ülkemizi ellerine bırakmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!