Zipline azizliği! Yusufeli Belediye Başkanı baraj gölü üzerinde mahsur kaldı

Artvin'de baraj suları altında kalan eski yerleşim yeri üzerinde turizm amaçlı yapılan zipline'ın deneme geçişini Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptı. İlk denemede baraj gölü ortasında mahsur kalan Aytekin böyle kurtarıldı.

GİRİŞ 21.09.2023 23:16 GÜNCELLEME 21.09.2023 23:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle ilçe sular altında kalmıştı. Yeni ilçe ise hemen barajın üst kotlarında inşa edildi. Baraj gölünün tamamen dolmasıyla Yusufeli Belediyesi, turizm amaçlı bölgenin tanıtımı için zipline projesinin hayata geçirdi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN ZİPLİNE HATTI

Yusufeli Barajı gölünün iki yakası arasına bin 174 metre uzunluğundaki, baraj gölü üzerinde Türkiye’nin en uzun hattında olma özelliğine sahip olan zipline denme geçişi Belediye Başkanı Eyüp Aytekin tarafından yapıldı.

İMDADINA GÖREVLİLER VE VATANDAŞLAR YETİŞTİ

Başkan Aytekin, ilk denemesinde zipline üzerinde baraj gölünün ortasında kalınca yardımına zipline görevlileri ve vatandaşlar yetişti.

İNER İNMEZ KENDİSİNİ KURTARMAK İÇİN HALAT ÇEKEN MİNİK MUHAMMET'E SARILDI

Bir saat baraj gölü üzerinde kurtarılmayı bekleyen Başkan Aytekin, karaya iner inmez kendisi kurtarmak için halat çeken kalabalığın arasında bulunan 6 yaşındaki Muhammet Turna’ya sarılarak öptü.

"GEREKLİ AYARLAMALAR ÇEKİLECEK"

Aytekin yaptığı açıklamasında, "Yusufeli’nin geleceği turizm ve spor turizm diyoruz. Bu geleceğe yönelik bir çalışma. Yusufeli’ne değer katacak, Yusufeli’nin bir eni olma durumunda. Bin 174 metre uzunluğunda olan zipline, Yusufeli baraj gölünü karşıdan karşıya geçiyor. Bu anlamda Yusufeli’mize güzel bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Yeni yapılmış daha hizmete açılmamış deneme amaçlı yaptığımız bir program. Ufak teknik bir sorun oldu. Gerekli güvenlik önlemleri alındığını bildiğim için bir korku hissetmedim. Gerekli ayarlamalar çekilecek” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Dadaş 7 ay önce Şikayet Et
    Bence reklamın iyisi kötüsü olmaz güzel olmuş
    Cevapla
  • ismail. 7 ay önce Şikayet Et
    Besleme fondaş yalaka takımı taraftarımı söylüyor bunu. Nasılda biz birbirimizi biliriz diyorsun yani ?
    Cevapla
  • hhüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    Biraz ağır gelmiş demek ki. Makamın ağırlı da var tabii çekmedi zipline :))
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    istese bu kadar etkili reklam yapamazdı....
    Cevapla
  • Ya hak 7 ay önce Şikayet Et
    hırsız yandaşla iş tutarsan sonu hüsran olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi