Sıfır Atık Vakfı kuruldu

Çevre koruma bilincinin geliştirilmesi, insan sağlığı ile tüm kaynakların korunarak her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık çalışmaları kapsamında Sıfır Atık Vakfı kuruldu.

GİRİŞ 22.09.2023 15:56 GÜNCELLEME 22.09.2023 16:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bugün yayımlanan 32317 sayılı Resmî Gazete kararı ile kurulan Vakfın kurucuları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde projeyi yürüten Murat Kurum yer alıyor.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Kurum’un yanı sıra Sıfır Atık Vakfı’nın kurucuları arasında Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kübra Kalyoncu Şeherli, Prof. Dr. Zekai Şen, Samed Ağırbaş, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Hilmi Türkmen, Av. Doç. Dr. Hüseyin Aydın, Vedat Demiröz yer alıyor.

Sıfır Atık Vakfı;

*Çevre ve insan sağlığı ile tüm kaynakların korunması

*Her türlü çevre kirliliğinin ve israfın önlenmesi

*Çevre koruma bilincinin geliştirilmesi

*Atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılması

*Kaynakların verimli kullanımının sağlanması

*Su kaynaklarının verimli kullanımı, su kaynaklarının temizliğinin korunması

*Arıtılmış atık suların yeniden kullanımının teşviki

*Atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanması için önem taşıyor.

Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan, uluslararası düzeyde çok sayıda ödüle layık görülen, sınırları aşan Sıfır Atık projesi kapsamında bugüne kadar; 24,5 milyon ton kâğıt, 6,6 milyon ton plastik, 2,6 milyon ton cam, 10,2 milyon ton organik atık dönüştürüldü; 96 Milyar TL ekonomik kazanç elde edildi. 703 milyon kwh enerji tasarrufu, 711 milyon metreküp su tasarrufu sağlandı. 433 milyon ağaç kesilmekten kurtarıldı.

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 22
  • Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Vakıfmı gine gitti bizim rahatlık eyvah ki eyvah
    Cevapla
  • zafer gülten 7 ay önce Şikayet Et
    devlete ait bir kurumsa tabii her yıl devletten bir miktar para yardımı alacak,bence boşu boşuna kurulmuş bir kurum,ne yapacak,gidip atıklarını boş arsalara,denize döken işyerlerini mi denetleyecek,bunlara ceza mı yazacak.
    Cevapla
  • Bozkurt 7 ay önce Şikayet Et
    Nasıl bir beyin sendeki geri dönüşüm tesislerini düşün oradan yüz binlerce kişi ekmek yiyor hem de birçok madde geri dönüşüme giderek toprağa karışmıyor tekrar kullanılıyor.Şimdi bu çeşitliliği dahada genisletiliyor
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    işviçre'de yaşayan biri olarak her sokakta sıklıkla cam şişe ,kağıt,kutu içeceklerin yani alüminyum konteyner'ların olması gerekiyor. Lütfen devletimiz olarak bu yazdıklarımıza değer verin .
    Cevapla
  • Hans 7 ay önce Şikayet Et
    Vallahi dünyanın her yerinde tutar en son hatta bizde hiç tutmaz kesin adım gibi eminim...!
    Cevapla
  • Cngz56 7 ay önce Şikayet Et
    Her ilçeye adapte edilmesi gerekiyor ilçelerde belli zamanlarda toplanıp şehir merkezinde dönüştürülmeli her şehirde fabrikaları olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı