MSB: Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde silah ve mühimmat ele geçirildi

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

MSB: Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde silah ve mühimmat ele geçirildi
MSB: Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde silah ve mühimmat ele geçirildi
GİRİŞ 23.09.2023 12:26 GÜNCELLEME 23.09.2023 12:26

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sarsılmaz bir iradeyle terör yuvalarına kilit vurmaya devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetinde, PKK’lı teröristlere ait silah ve mühimmatı ele geçirerek kullanılmaz hale getirdi" denildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında; keskin nişancı tüfeği, 111 adet 40 milimetre bombaatar mühimmatı, 1680 adet 5,56 milimetre mühimmat, 1580 adet 7,62 milimetre PKMS makinalı tüfek mühimmatı, 6 adet 82 milimetre havan mühimmatı, 5 adet 81 milimetre havan mühimmatı, 4 RPG-7 roketatar mühimmatı, 22 savunma tipi el bombası, 10 el bombası fünyesi, termal giyecek olduğu belirtildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı