Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için ücret alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 19 Kasım'da yapılacak "Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı" için ücret alınmayacağını bildirdi.

GİRİŞ 25.09.2023 17:53 GÜNCELLEME 25.09.2023 22:27
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 19 Kasım Pazar günü uygulanacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları bugün itibarıyla başlamıştır. Söz konusu sınav için ücret almamayı kararlaştırdık. Öğretmenler Odası Buluşmaları sohbetlerimiz doğrultusunda öğretmenlerimizi bizzat dinleyerek çözüm geliştirmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35
  • karahisarlı 7 ay önce Şikayet Et
    Bu bakan da yıllardır milli eğitimde bürokrat. Önceki bakan döneminde bakan yardımcısıydı. Hizmette yirmi yılını geçen birçok öğretmen on yılını dolduran öğretmenler ile birlikte geçen sınavda ancak uzman olabildi. Bu sınavı yıllarca yapmadınız (belki yirmi yıldır). Uzman öğretmen olanlardan hizmette yirmi yılını dolduranlar başöğretmen olabilmek için bu sınava alınmalıydı.
    Cevapla
  • ille de Niksar 7 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun, yazıklar... Öğretmenler adı üstünde öğretmen..meslek ve gelir sahibi insanlar.. İşi, gücü, bir geliri olmayanların KPSS hem sınavını , hem atanmak için tercihleri ücretli yap.. Mesleği olan insanların kariyer sınavını ücretsiz yap... Bu adil değil.. YAZIKLAR OLSUN...
    Cevapla
  • CAN BAR 7 ay önce Şikayet Et
    İki gün önce ki mülakatta 10 yılını tamamlamış öğretmenin bir sınavla uzman olmasını doğru bulmuyorum diyen hala sınavdan söz ediyorsa ne diyeyim Hatta bu hafta bununla işgili düzenleme yayınlayacaktı bu hafta noldu Milli eğitimle ve öğretmeniyle bu kadar uğraşan başka ülke var mı acaba
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    40 lira alan ögretmen sinav parasi vermeyecek gariban ögrenci sinav parasi verecek adalete bak
    Cevapla
  • Yusuf şahin 7 ay önce Şikayet Et
    Teşekürler Bakanım geçen yıl girenlerden alınmadı bu yıl alınacak olması çok canımı sıkmıştı haksızlık yapılıyor diye iyi oldu ya herkesten alınmalı yada hiç kimse den alınmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim