Cumhuriyet'ten skandallar zinciri: "Devlet eliyle uyuşturucu yaygınlaştırılıyor"

“Din, Ahlak ve Değerler” grubundaki dersleri hedef alan Cumhuriyet gazetesi, 2 saat eklenmesinden rahatsız oldu. Cumhuriyet'in haberleştirdiği TİP'in sözde raporunda ise, 'uyuşturucunun devlet eliyle yaygınlaştırıldığı' öne sürüldü.

GİRİŞ 25.09.2023 21:13 GÜNCELLEME 26.09.2023 09:54
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşet haberinde ‘Anadolu liselerinin içi boşaltıldığını’ iddia etti. Cumhuriyet, 3’üncü sayfasında yer verdiği “İmam hatipe döndü” başlıklı haberiyle imam hatipleri ve “Din, Ahlak ve Değerler” grubundaki dersleri hedef aldı. Aynı gazete, uyuşturucunun devlet eliyle yaygınlaştırıldığını öne süren TİP'in sözde raporunu "Kindar nesil için uyuşturucu" ifadesini kullanarak skandala imza attı.

“DİN VE AHLAK DERSLERİNE 2 SAAT EKLENDİ” RAHATSIZLIĞI

Ders çizelgesinde değişiklik olduğu belirtilen haberde, Anadolu liselerinin ‘proje okulları’ haline getirilerek kalitesinin düşürüldüğü iddia edildi.  Yabancı dilin azaltıldığı iddia edilirken “Din, Ahlak ve Değerler” grubundaki derslere 2 saat ilave edildiğine vurgu yapıldı.

İMAM HATİPLERE ‘BAŞARISIZLIK’ YAFTASI

İmam hatipler için başarısızlık imajı çizilen haberde, velilerin “Çocuğumuza yoğun din eğitimi vermek istesek imam hatiplere göndeririz. En iyisi Anadolu liselerinin tabelalarını imam hatiple değiştirsinler, zaten müfredat aynı oldu artık. Lise giriş sınavına da gerek yok, iyi lise diye bir şey kalmıyor” dediği öne sürüldü.

Cumhuriyet’in iddiayı dayandırdığı lise yöneticisi ve velilerin kim olduklarını belirtmemesi dikkat çekti.

UYUŞTURUCUYA KARŞI MANEVİ DESTEK RAHATSIZ ETTİ

Cumhuriyet gazetesi aynı sayfada yine 2023 Milletvekili Seçimleri’ne göre halkta sadece yüzde 1 karşılığı olan Türkiye İşçi Partisi’nin sözde raporunu haberleştirdi.

Psikolog yerine imam” başlıklı haberde, gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için KYK yurtlarına ‘manevi danışman’lar atandığı belirtildi. TİP ve Cumhuriyet’in rahatsız olduğu atamanın amacının, uyuşturucuyla mücadelede üniversite öğrencilerinin maneviyatını güçlendirmek olduğu kaydedildi.

'UYUŞTURUCU' İLE İLGİLİ SKANDAL İFADELER

Cumhuriyet gazetesi, TİP’in sözde raporundaki uyuşturucuyla ilgili bölümüne özel bir yerdi. Dindar nesil için 'kindar' ifadesini kullanıldığı rapordaki uyuşturu bölümü için atılan başlıkta, “Kindar nesil için uyuşturucu” ifadeleri kullanıldı.

Uyuşturucunun devlet eliyle yaygınlaştırıldığı iftirasının atıldığı raporda şu skandal ifadeler kullanıldı:

“Uyuşturucu kullanımının da öğrenciler arasında yaygınlaştığı vurgulandı. Raporda, ‘Bunun sebebi uyuşturucu ticaretinin devlet eliyle yaygınlaştırılan bir rant kapısı olması. İktidarın iddia ettiğinin aksine temel amaçları uyuşturucu ile mücadele etmek değil kamusal hayatın her alanına saldırmak için bir araç olarak dini ve dini değerleri araçsallaştırmaktır’ değerlendirmesinde bulunuldu.”

______________

İMAM HATİPLİLERİN BAŞARISI GÖZ DOLDURUYOR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından açıklanan “Türkiye'nin Özgün Eğitim Modeli İmam Hatip Okulları 1913-2022” raporunda, seküler kesim tarafından hedef alınan imam hatip okullarının başarılarıyla göz dolduruyor.

Rapora göre; İmam hatiplerin Türkiye’deki tüm okullar içindeki oranının yüzde 13,49 olduğu kaydedildi.

İMAM HATİPLERDE FEN LİSESİ İLE EŞİT MÜFREDAT

İmam hatip liselerinin müfredatında İslami ilimler yüzde 30 oranında bulunurken fen ve sosyal bilimler yüzde 70 oranında yer alıyor. Anadolu ve fen liseleriyle aynı dersleri, aynı saatlerde alan imam hatip öğrencileri, bunun üzerine İslami ilimler alanındaki dersleri görüyor.

10 DİL, 8 AYRI BÖLÜM

İmam hatip proje liselerinin 2014 yılında hayata geçirilmesiyle birlikte imam hatip liselerinde program çeşitliliğine gidildi. Bu çerçevede liselerde 8 ayrı program uygulanıyor, çeşitli alanlara ilgi ve yeteneği olan gençler bu bölümleri tercih edebiliyor. İmam hatiplerde Dil, Hafızlık, Sanat, Spor, Musiki, Uluslararası, Teknoloji, İlahiyat bölümleri yer alıyor. İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca, Farsça, İspanyolca, Rusça, Çince, Japonca, İtalyanca olmak üzere 10 ayrı dilde hazırlık sınıfının bulunduğu 48 okul mevcut.

YKS VE LGS’DE DERECE ÜSTÜNE DERECE

Kapsamlı eğitim alan imam hatipli öğrencileri LGS ve YKS sınavlarında da önemli başarılara imza atıyor.

Son imam hatipliler şu başarılara imza attı:

  • 2020 YKS;
    • İlk 100'de 27 derece
    • İlk 1000'de 279 derece
       
  • 2021 YKS'de;
    • İlk 100'de 42 derece
    • İlk 1000'de 387 derece
       
  • 2022 YKS'de;
    • İlk 100'de 57 derece
    • İlk 1000'de 436 derece
       
  • 2023 LGS;
    • 53 imam hatipli öğrenciden 500 tam puan
KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 101
  • Ertuğrul 7 ay önce Şikayet Et
    Onların uyuşturucu dedikleri İslam dinidir. Çünkü Karl Marks in felsefesi ateist hele İslam dusmanligi üzerinedir ve dini uyusturucu olarak atfeder. Amaç dinsiz vatansız nesil yetiştirmek. Bu basın kuruluslari ateizm ve lgbt için çalışan şeytanın kuruluşları.
    Cevapla
  • Yıldırım 7 ay önce Şikayet Et
    Ben okulunu derecesini bilmem ama uyuşturucu kullanan öyle çoğaldıki bu yorumumu ihbar kabul edebilirsiniz bursanın kaplıkaya diye bir bölgesi var dere ormanlık sanki orda devlet yok gelseler içenleri uyuşturucu kovalarını görürler o kadar çokki
    Cevapla
  • aaaa 7 ay önce Şikayet Et
    halkı kin ve nefrete sevk eden iğrenç bir fesat yuvası gazete....
    Cevapla
  • İdo 7 ay önce Şikayet Et
    Kökü dışarıda uşaklar nereden bu cesaret
    Cevapla
  • Şeref 7 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle yayınına durdurma cezası gelmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!