CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yabancılara özel hizmet: Baştan sona Rusça...

Savaş ve zulmün egemen olduğu topraklardan gelerek geçici olarak Türkiye'ye yerleşen göçmenler, CHP'nin kontrolündeki belediyelerde ikircikli uygulamalarla karşılaşıyor. Bu kez adres Antalya...

GİRİŞ 26.09.2023 16:14 GÜNCELLEME 26.09.2023 16:48
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

İç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirlere denize girmeyi bile yasaklayan Akdeniz bölgesindeki CHP’li belediyeler, aynı gerekçeyle ülkemizde bulunan Ukraynalı ve Rus şahıslara farklı davranıyor.

Savaştan kaçıp Antalya’ya sığınan Ukrayna ve Rus uyruklulara yönelik CHP’li belediyelerin “kolaylaştırıcı” faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Bölge esnafının “kayıt dışı ticaret” serzenişlerine kulak tıkayan, yabancı emlakçı sayısının Türkleri geçecek seviyeye ulaşmasını görmezden gelen CHP’li belediyeler, “slav” misafirler için özel kampanyalar düzenliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetleriyle ilgili bilgilendirme için şehri Rusça afişlerle donattı.

Afişlerin baştan sona Rus alfabesiyle hazırlandığı dikkat çekti.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in isminin Rus alfabesiyle yazılarak afişe eklendiği görüldü.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi logosunun bile Rusça yazıldığı afişin aynı zamanda "Rus turistler için hazırlandığı" belirtiliyor. Aynı müsamahanın Arap turistler için gösterilmesinden rahatsızlık duyulması ise bir diğer paradoks olarak kayıtlara geçiyor.


SIĞINMACI ‘MÜSLÜMAN’ OLUNCA…

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Suriyeli sığınmacıların plajlara girmesi, ilçe meclisinde yapılan oylamayla yasaklanmıştı. Karar daha sonra geri alınmıştı. CHP’li Bursa Mudanya Belediyesi ise Suriyeli mültecilerin çadır kurmasını yasaklayarak zabıtalarla nöbete başlamıştı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise CHP’den ihraç edilmeden önce mültecilerin su faturasına 10 kat zam yapma kararı almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları Basmane'deki bütün Arapça tabelaları indirmişti. Adana Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde faaliyet gösteren Suriyelilerin işletmelerinde bulunan Arapça tabelaları zabıta marifetiyle sökmüştü.

Hızını alamayan CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı Derneği'nin kooperatifi "Pazar Ola’nın Osmanlı Türkçesiyle yazılı tabelasını Arapça zannederek tabelanın üzerini kapatmıştı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 58
  • 272727 7 ay önce Şikayet Et
    İkiyüzlü ırkçı kincisiniz arapça tabelaları sökerken alkış tutuyorsunuz niye Ruslar ingilirler veya diğer yabancılar dedenizmi bir icraat yapacaksan hepsine aynı davranacaksınız siz ne olduğunuzu biz çok iyi biliyoruz anlatmaya gerek yok
    Cevapla
  • Bilocan 7 ay önce Şikayet Et
    Chp nin olduğu yerde mutlaka skandallar vardır....
    Cevapla
  • Bayram 7 ay önce Şikayet Et
    Bu chp denen yaratıklar ne türk nede müslüman bunların ceddi hethalde ebu cehil e dayanıyor
    Cevapla
  • capraz efe 7 ay önce Şikayet Et
    Tam haçlı çoçuğu bu arapcaya karşı cıkıpta ecnebi diline yazısını yazan ve ses cıkarmayanlar
    Cevapla
  • t rıfkı 7 ay önce Şikayet Et
    arapça olunca neden kuduruyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri