İstanbul'da metrobüs yolundaki bakım nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor

İstanbul'da bakım çalışması nedeniyle metrobüs yolunun kapatılan bölgelerinde trafik yoğunluğu yaşanırken, sürücüler çalışmaların gece yapılmasını talep ediyor.

GİRİŞ 26.09.2023 22:50 GÜNCELLEME 26.09.2023 22:57
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) metrobüs yolunda başlatılan beton döküm çalışması nedeniyle bazı bölgelerde araçlar, D-100 kara yoluna yönlendiriliyor.

Yönlendirme yapılan yollarda, sadece metrobüslerin ilerlemesi için geliş-gidiş istikametinde birer şerit dubalar konularak diğer araçların geçişine kapatıldı.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ ÇALIŞMALARIN GECE YAPILMASINI İSTİYOR

Bu durum da Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Bayrampaşa ve Fatih'in bazı bölgelerinde D-100 kara yolunda araç yoğunluğuna sebep oluyor.

Bu yolu kullanan bazı araç sürücüleri, trafik yoğunluğundan şikayet ederek metrobüs yolundaki çalışmaların gece yapılmasını talep ediyor.

İBB Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığınca 1 Temmuz 2022'de başlatılan çalışmanın bu etabında, Zincirlikuyu-Şehit Mustafa Cambaz arasındaki 12 durak ile Beylikdüzü Son Durak-İBB Sosyal Tesisleri arasındaki 14 duraklı güzergah yenilenecek.

4 ayda tamamlanması planlanan çalışmanın ardından metrobüs yolunda 21 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmaması hedefleniyor. Bu yenileme sayesinde her yıl 2 defa yapılan bakım çalışmasına gerek kalmayacağı öngörülüyor.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Yazın Tatil yaptılar okullar Açılınca Başladılar Hem yazın İstanbul da kim görecekti Yol yaptıklarını Şimdi Ekrem Çalışıyor Desinler Sanki bir yol yaptı iş bitti Zannediyor Bunların Belediyecilik Anlayışı Bu Kadar
    Cevapla
  • Cemal K. 7 ay önce Şikayet Et
    Nasıl eğleniyor muyuz İstanbul ?!
    Cevapla
  • He he 7 ay önce Şikayet Et
    Yav adam gece gündüz çalışıyor...sizide memnun etmek zor ki...ne yani gündüz yan gel yat gecemi çalış diyorsunuz....ee gece çalıştığını kimse görmez ki ...gece daa adı üstünde gece ,karanlık yani..!
    Cevapla
  • yav he he 7 ay önce Şikayet Et
    tabi gece gündüz çalışmıyorda tatil yapıyor desen anlıcam sdfsdf
    Cevapla
  • M m 7 ay önce Şikayet Et
    Görsün diye mi çalışacak yani Ayrıca bu İstanbul'un büyük sıkıntısı trafik zaten sıkıntı iken şimdi nasıl olduğunu siz düşünün Ayrıca neden yaz tatili yapılmadı bu bakım
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ekrem çok başarılı. Kazanır...
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 7 ay önce Şikayet Et
    Eko'yu tekrar başkan seçerseniz, bu sıkıntıları hepsi biter. Hareket eden toplu taşıma aracı kalmaz, bakım işi de olmaz. Hem ekrem'de bu işlere harcadığı parayla daha iyi yerlerde tatil yapar. Siz sözde İstanbul'lular da o özlemini yaşadığınız sürünmeye devam edersiniz. Daha iyi gelecek, bahar gelecek derken mart karı yağdı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'