Starlink uyduları bu kez Çankırı semalarında ortaya çıktı

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'a ait Starlink uydularının zincir şeklindeki geçişi Çankırı semalarında görüntülendi. Sıralı uydular geçtiğimiz günlerde Elazığ ile Bitlis'in Ahlat ilçesinde görülmüştü.

Starlink uyduları bu kez Çankırı semalarında ortaya çıktı
Starlink uyduları bu kez Çankırı semalarında ortaya çıktı
GİRİŞ 26.09.2023 23:06 GÜNCELLEME 26.09.2023 23:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'a ait Starlink uydularının zincir şeklindeki geçişi Çankırı semalarında görüntülendi. Vatandaşlar, sıra halindeki uyduları cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medya platformlarında paylaştı.

ELAZIĞ VE BİTLİS'TE DE GÖRÜLDÜ

17 Eylül'de de Bitlis'in Ahlat ilçesinde Starlink uydularının tek sıra halinde geçişi vatandaşlar tarafından gökyüzünde heyecanla izlenmişti.

Ahlat ilçesinde vatandaşlar tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerde gökyüzünde tek sıralı halde giden uydular dikkat çekmişti.

Starlink uyduları geçtiğimiz ağustos ayında Elazığ'da görüntülenmişti. Gökyüzündeki ışıklı cisimleri gören vatandaşlar şaşkınlığa uğrayıp o anları kaydedip sosyal medyadan paylaşmıştı.

Gökyüzünde görünen ışıklar Elazığ'da panik oluşturmuştu: Ne oldukları açıklandı!Gökyüzünde görünen ışıklar Elazığ'da panik oluşturmuştu: Ne oldukları açıklandı!

STARLİNK UYDULARININ GÖREVİ

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor.

KAYNAK: İHA, HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Yasin 7 ay önce Şikayet Et
    İki hafta önce İstanbul havaalanında göründü
    Cevapla
  • yolcu 7 ay önce Şikayet Et
    bunlar türk hava sahasına girdiği an yok edilmeli. bunlar bir planın parçası olabilir. yetkililer uyumaya devam edin siz.
    Cevapla
  • Ahmet Semet 7 ay önce Şikayet Et
    Eskişehir Atalantekke mahallesinde bende gördüm.
    Cevapla
  • miço 7 ay önce Şikayet Et
    şimdi ahlatta internetmi yoktuda bunlar orada. bırakın allah aşkına bunların yaptığı herşey insanlığa fayda değil zarar içindir donumuzun renğini bile biliyorlar diyorum.kimbilir ne planlar yapıyorlar. şeytanın çocukları iş başında.
    Cevapla
  • Tahsin 7 ay önce Şikayet Et
    helalin var gardaşım gerçekten öyle
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Vurun bunları girmesin ülkemize
    Cevapla
  • ..... 7 ay önce Şikayet Et
    ufo gören masum köylü seni...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?