RTÜK'ten dozu kaçan futbol programlarına ilk ceza geldi!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, her dönem ekrandaki sınırları aşan tartışmalarıyla gündem olan “Derin Futbol” programı için BEYAZ TV’ye üst sınırdan yaptırım uyguladı.

GİRİŞ 27.09.2023 16:35 GÜNCELLEME 27.09.2023 17:34
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü. Gündemdeki ilk dosya Beyaz TV’ye aitti.

RTÜK, daha sezon başlamadan futbol programları konusunda uyarılarda bulunmuş, eleştiri sınırlarını aşan, hakaret ve şiddet içerikli yapımlar konusunda yayıncıların dikkatli olmaları çağrısı yapmıştı.

"BEYAZ TV UYARILARI CİDDİYE ALMADI"

Uyarıları ciddiye almayan Beyaz TV’nin “Derin Futbol” programında yaşananlar izleme uzmanları tarafından raporlaştırıldı.

TFF ve hakemlere hakaret ceza getirdi.

AHMET ÇAKAR'IN İFADELERİ İNCELENDİ

RTÜK, Ahmet Çakar’ın süper ligle ilgili mesnetsiz iddiaları ile Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik olarak sarf ettiği “futbol katili”, “tetikçi hakemler” ifadeleri inceledi.

Üst Kurul, hayal mahsulü iddiaları ve eleştiri sınırlarını aşan sözleri yayıncılık ilkelerinin ihlali olarak değerlendirdi.

BEYAZ TV'YE ÜST SINIRDAN İDARİ PARA CEZASI

RTÜK, 6112 Sayılı  Kanun’un 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan "Yayın hizmetleri,... kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." hükmünü ihlal eden Beyaz TV’ye üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 73
  • İhsan Yaşar 6 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir kanalın böyle yorumcular ile yayın yapması çok düşündürücü vasıf olmayan (Sinan Engin) hariç Sinan Engin çok yapıcı ve objektif dir burada işi yok bence
    Cevapla
  • Halil 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar futbol konuşmuyor..kafayı çekip ekran başında kahvede konuşur gibi konuşuyorlar..zaman zaman edep sınırlarınıda zorluyorlar..bence DERİN FUTBOL yayından kaldırılsın..
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Demeki derin futbol haklı tebrikler derin futbol ccook iyi yoldasınız
    Cevapla
  • Can 6 ay önce Şikayet Et
    Adamlar gece gece şov yapıyor, ciddi bi olay yok ortada.. 10 dakikayı geçmeyen futbol lakırdısı, sonra uyuyamayanlar için eğlence...
    Cevapla
  • Ali Ergi 6 ay önce Şikayet Et
    TV proğramina yazmak kolay niye savcılık tarafından sorgulama yapılmıyor ciddi anlamda iddiaları var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor