Hasta yakını dehşeti yaşayan doktor yoğun bakıma alındı! Bakan Koca'dan açıklama

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde hasta yakınları tarafından darp edilen görevli Ortopedi Asistanı Dr. Halil İbrahim Ulusal yoğun bakıma alındı. Sağlık Bakanı Koca, Ulusal'a şiddet uygulayan 2 zanlının gözaltına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 29.09.2023 23:26 GÜNCELLEME 30.09.2023 09:51
Bu Habere 284 Yorum Yapılmış

Olay, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde öğle saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, elinde kesik olan bir hasta başvurduğu hastanenin acil servisinde ortopedi asistanı Dr. Ulusal tarafından ilk müdahalesi yapıldı.

BAKAN KOCA: 2 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Van'da Dursun Odabaş Tıp Merkezinde yaşanan şiddet olayında bir hekimin yaralandığını ifade ederek, şu sözlere yer verdi:

"Olay, acil serviste bir hastaya müdahale edilirken, hasta ile bir hasta yakınının tıbbi bir konuda hekimden daha fazlasını biliyormuşçasına tavır almasıyla başlayıp, şiddete dönüştü. Bir uzmana saygısızlık, hekime şiddet asla bağışlanamaz. Şu an, hukuken 'zanlı' sıfatını taşıyan 2 kişi gözaltına alınmıştır. İfadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilmelerini bekliyoruz. Sağlık camiası adına hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum” 

2 SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Hastanın kesilen eline dikiş yaptığı sırada hasta yakınları tarafından darp edilen Dr. Ulusal'ın bir omuzunda hem kırık hem çıkık, diğer omuzunda ise çıkık oldu. Doktor darp sonrası yoğun bakımda tedavi altına alınırken, 2 saldırgan ise gözaltına alındı.

'YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ DEVAM ETMEKTEDİR'

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, bugün öğle saatlerinde elinde kesik olan bir hastanın acil servisine başvurduğunu belirtti. Bu sırada hastaya gerekli müdahaleyi yapan ortopedi asistanının hasta yakınları tarafından darp edildiğini ifade eden Bilgin, "Ortopedi asistanı arkadaşımızın bir omuzunda çıkık olduğu, bir omuzunda da hem kırık hem çıkan olduğunu öğrendik. Asistanımızın şu anda yoğun bakımdaki tedavisi devam etmektedir. Böyle menfur olayların yaşanması son derece üzücü. Bunu yapanı şiddetle, nefretle kınıyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 284
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Devlet niye var ki...! Vatandaşin can ve mal güvenliği tesis edilmelidir. Suçu önleyici ve caydırıcı kanun ve yasalar çıkarılmalıdır. Asayiş,huzur ve güven ortamı tesis edilmelidir.
    Cevapla
  • ... 6 ay önce Şikayet Et
    Sivilleşmek te biraz ileri gittik herhalde. Vatandaş kamu kuruluşlarından hizmet almaya gelince(Eskidenleri) çekinir, utanır, tertipli düzenli olurdu. Tabiiki de vatandaş rahat gelmeli, kendini izah etmeli, hizmetini almalı. Devlet daireleri vatandaşa hizmet için var. Bu kadarı da fazla. Gelecek doktoru, çalışanı dövecek, vuracak. Olmaz ...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Kimse kimseyi boş yere darp etmez
    Cevapla
  • VERİ 6 ay önce Şikayet Et
    senin gibiler yüzünden bu ülke yaşanmaz hale geldi,sizin gibilere doktor fazla...
    Cevapla
  • Leylek 6 ay önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın ama bizim dr. larda bazen hak ediyo . önce insan olmayı öğrensinler dr. luktan önce .
    Cevapla
  • EBUBEKİR BALCI 6 ay önce Şikayet Et
    doktorların yaşam hakkı asla yoktur
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 ay önce Şikayet Et
    ÖMRÜNÜ LAK LAK İLE geçirdiğin BELLİ OLUYOR
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Leylek kimse şiddeti haketmez. Sizin gibilerim zihniyeti yüzünden yakında muayene olacak doktor bulamayacaksınız.
    Cevapla
  • Esra 6 ay önce Şikayet Et
    yüzlerce hastaya bir doktor düşerse olacağı budur.. tüm insanlara insan ilişkileri Hk.eğitim verilebilir..ama biz de herkes diğerine tepeden bakıyor ekseri...TV ler cinayet filmleriyle meşgul malsef ..en azından uyarıcı klip,reklam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi