Yerel seçim 31 Mart'ta yapılacak: Adres değişikliği süreci başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre Mahalli ve İdareler Seçimi 2024 yılı Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta yapılacak. Adresleri değişen seçmenlerin, yerel seçimler için adres güncelleme süreci başladı.

GİRİŞ 01.10.2023 08:11 GÜNCELLEME 01.10.2023 09:21

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre; Mahalli ve İdareler Seçimi 31 Mart 2024'te yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulunca 31 Mart Yerel Seçimleri için adres değişikliği ve seçmen listelerinin güncellenmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kurul kararına göre seçmenler, bugünden itibaren ocak ayında ilan edilecek seçim takvimindeki askı süresinin başlangıcına kadar adres değişikliği yapılabilecek.

Seçmenlerin adres beyan formu ile kendilerine ait elektrik, su, doğal gaz, telefon faturaları ya da noter onaylı kira sözleşmesi ile nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

DEPREMZEDELERDEN BELGE İSTENMEYECEK 

6 Şubat depremlerinden etkilenenler ise herhangi bir belge aranmaksızın nüfus idarelerine başvuru yapabilecek. Yeni adreslerin seçmen kütüğünde de güncellenmesi gerekiyor.

Öğrenim gördüğü yerlerde oy kullanmak isteyen öğrenciler de, öğrenci belgesi ve yurt müdürlüklerinden aldıkları belgelerle nüfus müdürlüklerine başvuracaklar.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar