Emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Cumhuriyetin 100. yılında müjde!

Cumhuriyetin 100. yılında emeklilere 5 bin TL ikramiye ödeneğinin verilip verilmeyeceği emekliler tarafından merak ediliyor. Ak Parti cephesinden ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından konu ile ilgili açıklama yapıldı. İşte detaylar…

Emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Cumhuriyetin 100. yılında müjde!
Emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Cumhuriyetin 100. yılında müjde!
GİRİŞ 05.10.2023 13:10 GÜNCELLEME 05.10.2023 13:24
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda, AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı'nda bir ve iç içe olduğunu belirterek, yerel seçimlerde de bu kararlı tutumu devam ettireceklerini söyledi. Bahçeli, Erdoğan ile görüşmelerinde emekli maaşlarına düzenleme ve 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilmesi konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna da yanıt verdi.

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ VE 29 EKİM İKRAMİYESİ

Bahçeli, Erdoğan ile görüşmelerinde emekli maaşı düzenlemesi ile 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilmesi konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlgili bakanlarla da görüşüyor. İleriki günlerde inşallah hayırlara vesile olan bir cevap bulunur." dedi.

AK PARTİLİ YETKİLİ AÇIKLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine “Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır” ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşma sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

''15 MİLYON EMEKLİ VAR''

CNN TÜRK'te konuşan Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, emeklilere ek zam çalışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Yavuz yilmaz 7 ay önce Şikayet Et
    emekliler haklari olan 8077 maaslarina yansimasini istiyor bir tek seferlik ikramiye yi reddediyoruz
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    çok az 10 bintl yeter
    Cevapla
  • ali bal 7 ay önce Şikayet Et
    istanbulda 15binden aşağı kira yok reis
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    Demekki istanbulda oturmayacan ingilizler de londrada oturmaya çalışıp kiralar çok pahalı demiyor
    Cevapla
  • sems 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ikramiye saçmalığını ortaya maksatlı atılmış gibi. Bir şeyde çıkmaz . Asıl olan insanca yaşatacak düzenlemelerdir.
    Cevapla
  • zafergülten 7 ay önce Şikayet Et
    15 milyon emekli,bide buna eşi olanları eklersen 20 milyonu geçkin bir rakam.yani sesimlerde bir partiyi kazandırıp kaybettirebilecek kadar.
    Cevapla
  • Tilki SELİM... 7 ay önce Şikayet Et
    Bilaaadeerrr 5000 TL için Parti mi değiştireceksin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı