Ankara'da hain saldırı: Teröristin kimliği belli oldu

İçişleri Bakanlığı, Bakanlığın önündeki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin, terör örgütü PKK/KCK üyesi "Kanivar Erdal" kod adlı Hasan Oğuz olduğunun belirlendiğini bildirdi.

GİRİŞ 02.10.2023 13:26 GÜNCELLEME 02.10.2023 14:33
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığına yönelik 2 terörist tarafından dün düzenlenen hain saldırı girişiminin, kahraman polislerin anında karşılık vermeleri neticesinde engellendiği ve teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi "Kanivar Erdal" kod adlı Hasan Oğuz olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir. Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 183
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    geldin gittin hasan oğuz sana hasan adını veren kim ve niyeti neydi. sen şu an yoksun ama seni yaratan sana vadettiklerini göstercek ve sen işte o zaman yok olacaksın ve neden.. bura terörist diyorlar çünkü öylesin orada ne diyecekler mümin, münafık, kafir yanında seni koruycak ne var hiçbirşey onu burada toplman gerekliydi. ömrünü bir alan hiç için harcadın ve boşa gitti. arkanda kalan?
    Cevapla
  • DADAŞ 7 ay önce Şikayet Et
    ateşiniz bol olsun kafirler. yaşasın devletimiz ve milletimiz gidinde görün hesabın ne kadar ağır olduğunu
    Cevapla
  • Cesur ADAM 7 ay önce Şikayet Et
    birde bunları chpkk lolar savunuyor ya. daha ne diyeyim. ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM
    Cevapla
  • Cesur ADAM 7 ay önce Şikayet Et
    birde bunları chpkk lolar savunuyor ya. daha ne diyeyim. ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM
    Cevapla
  • Cesur ADAM 7 ay önce Şikayet Et
    birde bunları chpkk lolar savunuyor ya. daha ne diyeyim. ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan davasında 7 şüpheli tutuklanma istemiyle Hakimliğe sevk edildi
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim