MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı! 16 hedef vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde icra edilen hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen 16 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GİRİŞ 03.10.2023 22:15 GÜNCELLEME 04.10.2023 11:01
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan hedeflere bugün saat 20.00'de hava harekatları düzenlendi.

16 HEDEF İMHA EDİLDİ

Hava harekatlarıyla, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef imha edildi.

Harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

"TSK,TERÖRLE MÜCADELEYE AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR"

Açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    hava harekatı yetmiyor yıllardır boş boşuna masraf yapıyorsunuz boş işlerle uğraşıyorsunuz size bu millet kara harekatı yapın diyor destekliyor siz hala boş işlerle uğraşşıyosrsunuz yapın kara harekatı bölgeyi temizlyein
    Cevapla
  • ALPASLAN 6 ay önce Şikayet Et
    Tsk Terör örgütü çhp ne zaman hareket düzenliyecek pkk terörü kandielde çhp Terörü Ankaranın göbeinde orasıda Terörün innie
    Cevapla
  • çağrıbey 6 ay önce Şikayet Et
    amerikanın yavruları hak ettiğinizi yaşayın
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 6 ay önce Şikayet Et
    Asıl çiban başı suriye olmaya başladı asıl oraya ciddi operasyon gerekiyor.
    Cevapla
  • Batu 6 ay önce Şikayet Et
    Önce meclisteki PKK lılar temizlenmeli yoksa bitmez
    Cevapla
  • VaV 6 ay önce Şikayet Et
    K.K destek verdiği sürece bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!