Türk jetleri sınırdan 140 km içeri girdi... Hava harekatının detayları ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin dün akşam saatlerinde büyük ses getiren Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki hava harekâtında sınırdan 140 kilometre içeri girildiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 04.10.2023 13:08 GÜNCELLEME 04.10.2023 13:31
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği hava harekâtında, 3 farklı muharip üsten kalkan savaş uçaklarının sınırdan 140 kilometre uzaklıktaki Asos'ta bulunanlar dahil hedefleri eş zamanlı vurduğu, harekatta tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA'ların da görev aldığı öğrenildi.

16 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığınca, dün akşam saatlerinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terör örgütüne ait hedeflere hava harekâtı düzenlendiği, teröristlere ait 16 hedefin imha edildiği açıklanmıştı.

Kandil ve güneyindeki Asos'un da yer aldığı bölgelere yapılan ve "terörü kaynağında yok etme" stratejisi kapsamında gerçekleştirilen harekatın detayları ortaya çıktı.

140 KM DERİNLİKTE EŞ ZAMANLI OLARAK VURULDU

Yapılan istihbarat çalışmalarıyla hedeflerin belirlenmesinin ardından hava harekatı için düğmeye basıldı. Harekat emriyle savaş uçakları yurt genelindeki 3 farklı muharip üsten kalkarak, sınırından 140 kilometre derinlikteki Asos dahil olmak üzere diğer bölgelerdeki teröristlerin kullandığı noktaları eş zamanlı vurdu. 

Gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranılan harekatla terör örgütü tarafından kullanılan barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargahın bulunduğu hedefler tahrip edildi. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan hava harekatında savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA'lar da görev aldı.

İnsansız hava araçları ve tanker uçakların da bulunduğu hava araçlarının görev aldığı hava harekatında bölgedeki 16 hedef tahrip edildi. Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatla vurulan teröristlere ait hedeflerin bazılarında birbiri ardına çoklu patlamalar meydana geldi.

Güvenlik kaynakları terör örgütü PKK tarafından Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırı girişimi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki bölgelere üç gün içinde ikinci büyük hava harekatını gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, harekatlarda toplam 36 hedefin imha edildiğini belirtti.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 50
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    siz vurdukça adamların kurduğu terör devleti dahada büyüyor kara harekatı şart siz daha güvenli bölgeyi bile tam olarak kuramadınız
    Cevapla
  • Eskr. 6 ay önce Şikayet Et
    Vurun aslanlarım benim sizin allahınıza kurban olayım.
    Cevapla
  • Akıllı Olun 6 ay önce Şikayet Et
    Nasil olsa alistik bos arazileri bombalamayi
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 6 ay önce Şikayet Et
    Fetöcümüsün sen? Neden boş arazilar bombalansın? Ordu'nun icindeki Fetöcü hainler temizkendikce kimse boş araziyi bombalamaz sen merak etme.
    Cevapla
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    Hani Suriye ? Yemedi mi. Gerçi artık Suriye burası , çocukları ile birlikte 10.000.000 geçtiler. Her birinde 5-10 çocuk. Sanki işgale geldiler. Başak şehirde çarşıda pazarda hastanede camide çoğunluktalar.
    Cevapla
  • İnsan 6 ay önce Şikayet Et
    Ee sonuç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı