İstanbul Valiliği sokakta yaşayan evsizler için harekete geçti

İstanbul Valiliği tarafından hayatını sokaklarda sürdüren şahıslara yönelik başlatılan uygulamalar devam ediyor.

İstanbul Valiliği sokakta yaşayan evsizler için harekete geçti
İstanbul Valiliği sokakta yaşayan evsizler için harekete geçti
GİRİŞ 04.10.2023 11:38 GÜNCELLEME 04.10.2023 11:58
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği koordinasyonunda 23 Eylül’de başlatılan uygulamalar 39 ilçede devam ediyor. Emniyet, Jandarma, Zabıta ve ilgili birimlerin saha ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda şu ana kadar 287 evsiz vatandaşımız, kamu kurum – kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere ya da otellere yerleştirildi. Kullandıkları baraka, kulübe vb. yerler ise ekipler tarafından toplandı.

İSTANBUL’DA HİÇ KİMSE SOKAKLARDA YAŞAMAYACAK

İstanbul genelinde devam eden uygulamalar düzenli olarak devam edecek. Çalışmayla, evsiz vatandaşlarımızın sıcak bir ortamda yaşamlarının yanı sıra şehir genelinde ortaya çıkan kötü görüntülerin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

TEDAVİ, REHABİLİTASYON, TALEP EDENE DE MESLEK EDİNDİRME

Sokaklardan alınarak barınma merkezlerine ya da geçici olarak otellere yerleştirilen vatandaşlarımızdan sağlık problemi olanların tedavileri yapılıyor. Tedavi süreçlerinin ardından evsiz vatandaşlarımız için rehabilitasyon süreci başlayacak. Rehabilitasyon sürecinin sonrasında ise talep eden vatandaşlarımızın meslek edindirme kurslarına alınarak meslek edinmeleri sağlanacak.

FATİH VE EYÜPSULTAN’DA STK’LAR SÜRECE KATILIYOR

23 Eylül’de başlatılan çalışmaların ardından Sivil Toplum Kuruluşları da sürecin içerisinde yer almak için harekete geçti. Fatih ve Eyüpsultan ilçelerindeki çeşitli STK’lar, evsizlerin bakım ve rehabilitasyon süreçlerinde yer almak için İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu. Gerekli alt yapının oluşturulmasının ardından, başvuruda bulunan sivil toplum kuruluşları da evsiz vatandaşların rehabilitasyon süreçlerinde yer alacak.

ÇEVRENİZDEKİ EVSİZLER İÇİN 112’Yİ ARAYIN

İstanbul Valiliği’nin yılın tamamında devam edecek olan “Hiç Kimse Sokakta Kalmasın” uygulamasına başvurular 112 ihbar hattı üzerinden yapılacak.

İstanbul Valiliği, tüm İstanbullulardan, evsiz ya da sokakta kalan vatandaşlar için 112 hattını arayarak bildirmeleri konusunda hassas olmaya davet etti.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • Halil ibrahim 6 ay önce Şikayet Et
    HAY ALLAH RAZI OLSUN İŞTE ŞİMDİ MEMLEKETİMLE ÜLKEMLE GURUR DUYDUm
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel bir uygulama Valimize, emniyet ve güvenlik mensublarımıza teşekkür ediyorum, Allah Razı olsun.
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Şimdi mi akıllarına geldi.zahmet etmişler.gece geç sabah erken saatlerde kaç kişinin sokakta kaldığını görürler.bunlar bizim öz vatandaşlarımız.yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Kabe 6 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • suphi paşa 6 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!