Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde profesör profesörü silahla vurdu! Nedeni pes dedirtti

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç (46), dekanlık binasındaki odasında silahlı saldırı sonucu ayağından yaralandı. Prof. Dr. Galip A. yakalanırken, olayın nedeni ortaya çıktı.

GİRİŞ 04.10.2023 21:15 GÜNCELLEME 04.10.2023 23:13
Bu Habere 285 Yorum Yapılmış

İnanılmaz olay, saat 17.40 sıralarında Meram ilçesi Yeni Yol Caddesi'ndeki Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanlık binasında yaşandı.

BACAĞINDAN VURDU

Felsefe ve Din bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, dekanlık binasındaki odasında bulunduğu sırada yanına aralarında daha önceden husumet bulunan aynı bölümdeki öğretim üyesi Prof. Dr. Galip A. ile üniversite ile ilişkisinin bulunmadığı belirtilen kardeşi İzzet A. geldi. Aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Tahir Uluç, tabancayla ateş edilmesi sonucu bacağından yaralandı.

SALDIRGAN PROFESÖR KAÇTI, KARDEŞİ ARANIYOR

Prof. Dr. Galip A. ve kardeşi İzzet A., olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine fakülteye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı Prof. Dr. Tahir Uluç, ambulansla üniversitenin Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Polis kısa sürede olaya karışan Prof. Dr. Galip A.'yı gözaltına aldı. Kaçan İzzet A.'nın yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

AKADEMİSYENLER ARASINDAKİ HUSUMETİN SEBEBİ BELLİ OLDU

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde silahlı saldırıya uğrayan Prof. Dr. Tahir Uluç ile şüphelilerden aynı bölümde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Galip A. arasındaki anlaşmazlığın izin anlaşmazlığından kaynaklandığı ortaya çıktı. İki profesörün daha önceden izin anlaşmazlığı nedeniyle tartışma yaşadığı ve bu olayla ilgili tutanak hazırlandığı belirlendi. Tarafların dün yine henüz bilinmeyen sebeple tartıştıkları da öğrenildi. Polis, olaydan sonra kaçan şüphelilerden turizmci İzzet A.'nın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. 

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü de yaşanan olayla ilgili önceki adı Twitter olan X hesabından açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, ''Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi'nde 04 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 17.30 sıralarında yaşanan üzücü olayda İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi T.U. ile öğretim üyesi G.A. ve kardeşi İ.A. arasında çıkan arbedede, öğretim üyesi T.U. yaralanmıştır. Yaşanan olayda yaralanan öğretim üyesi T.U., hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Yaralanan öğretim üyesinin hayati bir tehlikesi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan bu olaydan dolayı üzüntü duyduğumuzu ve konuyu takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine arz ederiz." sözleri kaydedildi.

Prof. Dr. Tahir Uluç

Prof. Dr. Galip A.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 285
  • Selami Öztürk 6 ay önce Şikayet Et
    O hocaların talebesi olduğun zaten uslübundan belli. Yazdığın Yorum Bir akademisyenin eğitim almış bir öğrencinin değil de Recep İvedik'in yazdığı yorum gibi.
    Cevapla
  • TATAR RIZA 6 ay önce Şikayet Et
    kardeşinin ne işi var üniversitede.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Prof , doçent kalitelerinin ölçümü YÖK'e ait. Ancak esas YÖK'ten beklenen " İstanbul gibi büyük metropollerde kalacak yer sorunu olup okullarına uzak yerlerden SABAH 08.00 DA derslere yetişmeye çalışan öğrencilerin telef olmasını hatırlatmıştık. TÜM ÜNİVERSİTELERDE DERS SAATİ BAŞLANGICI 09.00 olsun teklifi havada kaldı..
    Cevapla
  • Müdür 6 ay önce Şikayet Et
    Dersler 08.00 de başlayacak öyle karar aldık.
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Cami duvarlarını kaldırın camiler uyuşturucu bağımlıları dolu..
    Cevapla
  • Cami ve Duvarı 6 ay önce Şikayet Et
    Kendini savunamıyor diye camilere iftira atma. İki tane örnek varsa ilgili yerlere ihbarda bulun boş yapma.
    Cevapla
  • M3hk 6 ay önce Şikayet Et
    Adam tutanak tutmus bolum baskani. İsguzar bir bolum baskani. Vuran catlak degilse haketmis vurulan. Dovmeliydi vurmak yanlis.
    Cevapla
  • Tutanak 6 ay önce Şikayet Et
    Her tutanak tutan vurulacak mı ? Bu nasıl bir kafa ? Tokat atmamış vurmuş vurmuş farkı anlayabiliyormusun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması