Dışişleri Bakanlığından AP'ye tepki: Kınıyoruz

Sın dakika haberi... Avrupa Parlamentosu'nun Karabağ ile ilgili kararına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, "Bir kesim popülist ve ayrımcı AP üyesinin ülkemizi hedef alan söylemlerini esas alan bu kararı kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 05.10.2023 20:14 GÜNCELLEME 06.10.2023 11:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığınca Avrupa Parlamentosu’nun bugün kabul ettiği  "Azerbaycan Saldırısı Sonrası ‘Nagorno-Karabağ’da Durum ve Azerbaycan’ın Ermenistan’a Devam Eden Tehditleri" başlıklı karara sert tepki gösterildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"SORUMSUZLUK, ÖNYARGI, YANLILIK VE BİLGİSİZLİK TİMSALİDİR"

"Avrupa Parlamentosu’nun (AP) bugün (5 Ekim) kabul ettiği “Azerbaycan Saldırısı Sonrası ‘Nagorno-Karabağ’da Durum ve Azerbaycan’ın Ermenistan’a Devam Eden Tehditleri” başlıklı bağlayıcı olmayan kararı bir sorumsuzluk, önyargı, yanlılık ve bilgisizlik timsalidir.

"POPÜLİST VE AYRIMCI AP ÜYESİNİN ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN SÖYLEMLERİNİ ESAS ALAN BU KARARI KINIYORUZ"

Yıllardır Türkiye aleyhine asılsız suçlama ve iddialarla dolu kararlar peşinde koşan bir kesim popülist ve ayrımcı AP üyesinin ülkemizi hedef alan söylemlerini esas alan bu kararı kınıyoruz.

"AVRUPA SİYASETİ MEVCUT KOMPOZİSYONUYLA AP'DE KENDİSİNİ TÜM ÖLÇÜSÜZLÜĞÜYLE TEŞHİR ETMEKTEDİR"

Popülizm, ırkçılık, İslamofobi, çok kültürlülük ve bütünleşme karşıtlığının giderek güç kazanmaya başladığı Avrupa siyaseti mevcut kompozisyonuyla AP’de kendisini tüm ölçüsüzlüğüyle teşhir etmektedir. Görev süresi yakında dolacak mevcut AP'nin, AB’nin temel değerlerine bağlı, yapıcı, kapsayıcı ve aklı selim temsilcilerden oluşan yeni bir kompozisyona kavuşması AB’nin kendi geleceği için dileğimizdir.

"TÜRKİYE, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE TEMEL AKTÖR KONUMUNDA"

Türkiye, Güney Kafkasya’da kalıcı barış, istikrar ve refahın tesisi için yoğun çaba sarf etmekte, Ermenistan ile normalleşme süreci yürütmekte, bu ülkeyle Azerbaycan arasındaki barış sürecine somut katkı sağlamakta, Ukrayna savaşı dahil tüm çatışma alanlarında ve insani krizlerde, uluslararası hukuk çerçevesinde barış, kardeşlik ve ortak menfaatlerin tesisi için tüm imkanlarını seferber etmekte ve bu istikamette Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ağırlık ve çabalarına başvurulan temel bir aktör konumunda bulunmaktadır."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    "AB’nin temel değerlerine bağlı" olmalarından oluyor zaten. siz AB'nin "temel" "değerleri" nin ne olduğunu zannediyorsunuz ki? katliam, hırsızlık, soykırım, tecavüz, yağma, inanç düşmanlığı, sübyancılık, uyuşturucu kullanımı ve satışı, ırkçılık... say say bitmez, onların değerleri bunlar iken nasıl olur da uyum, uzlaşma hele hele entegrasyondan bahsedebilirsiniz!
    Cevapla
  • Costa del Sol 6 ay önce Şikayet Et
    Mark, peseta gibi Avrupa ülkelerinin kendi para birimlerini de Avrupa Birliği yok etmişti 2002'de
    Cevapla
  • Mete Han 6 ay önce Şikayet Et
    Zavallılar. Kuyruk acıları büyük. Demek bildirinin bağlığı buymuş ha. Hiç güleceğim yoktu.
    Cevapla
  • necmettin 6 ay önce Şikayet Et
    yola devam havlasınlar
    Cevapla
  • böyle 6 ay önce Şikayet Et
    yenildiler ve ikiyüzlülükleri iyice sırıtıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak