Fatih Belediye Başkanı Turan: ‘Yeşil Vizyon’ önceliğimiz oldu!

Fatih Belediye Başkanı Turan, "Kentin ve kent sakinlerinin nefes almalarını sağlayacak bir yeşil alan yönetimi, bugünün sorunlarına yanıt üretmekle birlikte “Dayanıklı Kent” oluşturma hedefleri için de önceliğimiz oldu." dedi.

GİRİŞ 06.10.2023 16:24 GÜNCELLEME 06.10.2023 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Marmara Uluslararası Kent Formu (MARUF)’un özel oturumunda konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "Kentin ve kent sakinlerinin nefes almalarını sağlayacak bir yeşil alan yönetimi, bugünün sorunlarına yanıt üretmekle birlikte “Dayanıklı Kent” oluşturma hedefleri için de önceliğimiz oldu." dedi.

Moderatörlüğünü Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve MBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın yaptığı  'Diyalog Marmara: Başkanlar Konuşuyor' oturumunda konuşan NALAS (Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetimler Ağı) Dönem Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan Fatih’te, “Dayanıklı Bir Kent” oluşturma yönünde doğru, etkin adımlarla ilerlediklerini belirterek şunları söyledi: 

“Geleceğin Fatih’in tasarlarken bize sağlam bir zemin oluşturan bir ‘Yeşil Vizyon’ geliştirdik. Günümüz şehirlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, açık alanların ve kişi başına düşen yeşil alan miktarının yetersizliğidir. Şehrimizi ve gelecek kuşaklarımıza dayanıklı kent bırakabilmek için ısrarla yeşil vizyon dedik, çünkü kentin ve kent sakinlerinin nefes almalarını sağlayacak bir yeşil alan yönetimi, bugünün sorunlarına yanıt üretmekle birlikte “Dayanıklı Kent” oluşturma hedeflerimiz için de öncelik arz eden bir meseledir. Geliştirdiğimiz Yeşil Vizyon ile, Fatih’in, büyük oranda, gelecek tasarımını oluştururken, bugünün sorunlarına da etkin çözümler üretmiş oluyoruz. 4 buçuk yıl içinde, ilçemizdeki yeşil alan miktarını,  %41 oranında artırdık. Kurduğumuz parkları ve kent bahçelerini, aile yaşamını destekleyen, bireysel gelişime ve sosyal canlılığa katkı sağlayan ünitelerle donattık.”

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • bülent duman 6 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlunun yalan afişlerini kaldırın .sizin yaptıklarınıza sahip çıkıyor.millet o yaptı sanacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı