TSK teröristlere nefes aldırmıyor! Bomba 'İHA' ve 'üçüncü taraflar' ayrıntısı

Türkiye, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarına çok şiddetli bir şekilde sürdürüyor. Haber7'ye konuşan uzman isimler, operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TSK teröristlere nefes aldırmıyor! Bomba 'İHA' ve 'üçüncü taraflar' ayrıntısı
TSK teröristlere nefes aldırmıyor! Bomba 'İHA' ve 'üçüncü taraflar' ayrıntısı
GİRİŞ 06.10.2023 19:25 GÜNCELLEME 06.10.2023 19:25
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki sınırın 40-50 kilometre derinliğinde yer alan hedefler Türk jetleri tarafından bombardımana tutuldu. Bölgedeki terör hedeflerine yönelik ağır darbe vurulurken petrol kuyuları ve mühimmat depolarının da bulunduğu onlarca hedef havaya uçuruldu. 

Son gelişmelerle ilgili konunun uzmanları Haber7’ye önemli açıklamalarda bulundu.

GÜÇLÜER: TÜRKİYE’Yİ DURDURMAK İSTEDİ

ABD’nin Türkiye’ye dur demek için hamle yaptığını belirten Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, TSK’nın operasyonlarının durdurulmak istendiğini kaydetti. Güçlüer, Türkiye’nin kararlı duruşu nedeniyle ABD’nin geri adım attığını vurguladı.

Düşürülen İHA ile ilgili değerlendirmede bulunan Eray Güçlüer, “300 tane daha İHA’mız var. Hiç önemli değil. Ne olur? Biz de yakında Amerikan SİHA'sını düşünürüz. Olur biter. Amerika'nın bize ‘Operasyon yapmayın’ diye cevabıydı. TSK, çok daha güçlü bir şekilde İHA’nın vurulduğu bölgeleri bir daha vurdu. Ondan sonra Amerika'dan açıklama geldi. Dediler ki; ‘Biz Türkiye'yle daha fazla çalışmak zorundayız.’ Yani Amerika geri adım attı. ‘Onlar şuraya kadar gelmeyin dedi, biz buraya kadar anladık. Kasten değil, kazayla düşürdük’ diyor. Bu cevaba da biz misliyle karşılık verdik. Dün gece İHA’nın düşürüldüğü yeri bir kez daha vurduk. Amerika geri adım atmak zorunda kaldı. Burada durdu. Çünkü bunun sonu yok. Türkiye de gider onların İHA’sını vurur. Bu sefer iş farklı bir yere gider.” ifadelerinde bulundu.

TÜRKİYE’NİN ANA STRATEJİSİ…

Burada önemli olan teröristleri ve tesisleri vurmak değil. Adam yeni terörist getirir.” diyen Güçlüer, “Türkiye'nin bu büyük operasyonundaki asıl arka plandaki ana stratejisi teröristlerle Amerika'yı birbirinden ayırmak. Türkiye bunu başardı. Angajman kurallarını ilan etti. Amerikan askerleri sığınaklarına çekildi zaten. PKK'lılar vurulurken de Amerika hiçbir şey yapamadı, önleyemedi. Türkiye, böylece dış güçlerin yıllardır teröre verdiği desteği boşa çıkarmak istiyor.” dedi.

ARAP GÜÇLERİNİN ÖNÜ AÇILDI

Türkiye’nin güneydeki Arap aşiretlerinin de yolunu açtığını kaydeden Güçlüer, “Türkiye, güneydeki Arap güçlerinin ilerlemesini hızlandırdı. Dün Rakka'daki teröristler de vuruldu. Daha önce aşiretti, Arap güçlerine dönüştü. Onların önü açıldı.” ifadesinde bulundu.

ARTIK ‘DOST’ UNSURLARA BİLGİ VERMEK YOK

Üçüncü taraf ülkelerle artık koordinasyon yapılmadığını belirten Güçlüer, “Hakan Fidan Bey'in ifade ettiği gibi gördüğü Türkiye terör örgütünü her yerde meşru hedef olarak görüyor ve vuruyor. Ne MİT ne de TSK, artık ‘dost’ unsurlarla, üçüncü taraflarla artık koordinasyon yapılmıyor. Çünkü aldıkları bilgiyi götürüp onlara söylüyorlar.” diye konuştu.

ÖNCE VUR, SONRA SOR

Bundan sonra angajman kurallarının değiştiğini ifade eden Güçlüer, “Hakan Fidan, yeni kuralları açıkladı. Yani bundan sonra önce vur, sonra sor.” dedi.

BAŞBUĞ: ANINDA OPERASYON BÜYÜK BAŞARI

Güvenlik Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Haber7’ye yaptığı açıklamada süratle operasyon yapılmasının bir başarı olduğunu kaydetti. Operasyonun başarısına dikkat çeken Coşkun Başbuğ, “Bu Ankara saldırısının hemen arkasından bu süratle istihbarat elde edebilmek ve ardından anında operasyon yapabilmek büyük bir başarıdır. Böyle kısa sürede bir anda operasyon yapmayı başarmak zor.” dedi.

HEM CEZALANDIRILDILAR HEM DE HEDEFLER YOK EDİLDİ

Operasyonun genel maksadı cezalandırmadır. Ankara saldırısının karşılığıdır.” diyen Başbuğ, “Hem failler anında cezasını en sert şekilde aldı, hem de hedefler yok edildi. PKK’ya darbe vurulmak için bir operasyonlar serisi yürütülüyor. Irak’ta ve Suriye’de yürüyen harekâtlar var. Bütün bunları değerlendirildiğinde bu operasyon genel hedefe katkısı olacak bir saldırıdır.” ifadesinde bulundu.

DEĞİŞİK COĞRAFYALARDA OPERASYONLAR GÖRECEĞİZ

Terör unsurlarının coğrafyaya yayılmış durumda olduğunu kaydeden Başbuğ, “Bu harekat, PKK ile mücadeleye elbette çok büyük katkısı var. Coğrafyaya o kadar çok yayılmış durumdalar ki, terörle mücadelede büyük bir aşama geçilmiştir, bu iş bitti diyemeyiz. Burada Ankara saldırısında terörist faaliyetlerde kullanılan bir noktanın tespiti ve oranın da etkisiz hale getirilme durum var. Sürekli yer değiştiren teröristler ve operasyonlardan kaçmaya çalışan bir yapı var. O nedenle saha oynak ve hareketli. Değişik yerde değişik zamanda değişik coğrafyalarda operasyonlar göreceğiz. 3-5 koldan yürüyen bir terörle mücadele var.” ifadesinde bulundu.

DAHA YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

MİT’in nokta operasyonları ile TSK’nın kara ve hava harekatlarının birbirini destekleyen operasyonlar zinciri olduğunu dile getiren Başbuğ, “Operasyonlar sıklaştığı için her gün bir nokta operasyon haberleriyle karşılaşıyoruz. Bunların hepsi birbirini zincirleme olarak iç içe geçmiş operasyonlar. Her birinin büyük katkısı var. Sahadaki elde ettiğimiz sonuçları görüyoruz. Fakat daha yapılacak çok işimiz var.” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 75
  • Esven 6 ay önce Şikayet Et
    Bir kaza da biz yapalım canım ne var bunda.
    Cevapla
  • uyandı millet 6 ay önce Şikayet Et
    Kürt görünümlü ermeni taşnak çetelerinin kontrol ettiği HDP ve chp deki hainlere de yargı dur demeli. ermeni olup ta kendini alevi diye piyasya süren hainlerede dur demek gerek.
    Cevapla
  • fikri 6 ay önce Şikayet Et
    artık dost ülkelere bilgi vermek yok diyo ya ne dostu hepsi bir numaralı düşman
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 ay önce Şikayet Et
    Durmak yok vurmaya devam
    Cevapla
  • Irfan 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika bizden güçlü ve cesaretli değildir. Dünyaya şekil verecek olan millet yine biz olacağız. Allahın gücü ve kudreti bizimledir.devam sonuna kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi