Sosyal medyayı ayağa kaldıran paylaşımlar: 'İsrail'in yanındayız!'

'Jahrein' mahlaslı yayıncı CHP'li Ahmet Sonuç, Hamas'ın Filistin topraklarını işgal eden İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu hakkında 'İsrail’in yanındayız.' paylaşımı büyük tepki çekti. Jahrein'i Altaylı ve Uğur takip etti.

GİRİŞ 08.10.2023 17:57 GÜNCELLEME 08.10.2023 17:58
Bu Habere 1068 Yorum Yapılmış

1948'de Nekbe'den sonra 700 bin Filistinli yerlerinden, köylerinden ve yaşadıkları yerden sürüldü, şimdi ise 6 milyondan fazla Filistinli başka ülkelerde mülteci konumunda. 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası sosyal medyada İsrail'in "masumiyeti" dillendirilirken Filistinlilere karşı çirkin bir algı operasyonu başladı.

HAMAS "AKSA TUFANI" OPERASYONU BAŞLATTI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. İsrail ordusu ise abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.

Erdoğan'dan 'Aksa Tufanı' operasyonuyla ilgili ilk açıklama!Erdoğan'dan 'Aksa Tufanı' operasyonuyla ilgili ilk açıklama!

İSRAİL'İN İHLALLARİNE KARŞI ÇİZGİ ÇEKME OPERASYONU

Dayf, İzzeddin Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.

Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.

JAHREIN: İSRAİL'İN YANINDAYIZ

CHP yanlısı ünlü Twicht yayıncısı Ahmet Sonuç yaşanan olaylarda Orta Doğu'da Müslümanlara 75 yıldır kan susturan eli kanlı işgalci İsrail'in tarafını seçti. 

"Terörist Hamas’ın İsrail’de sivil yerleşkelere roketle saldırdığı bir sabah." diyen Jahrein, "Yüzlerce ölünün olduğu söyleniyor. Kanlı bir sabah. İsrail’in yanındayız." ifadelerini kullandı.

FATİH ALTAYLI DA TARAFINI BELLİ ETTİ

Gazeteci Fatih Altaylı da yaşananlardan Filistin tarafını suçlu bularak "Hamas'ın barbarlığını alkışlayan kim varsa ahmaktır. Bu yapılanların Allahüekber diye yapılıyor olması İslam'a hem düşmanlık hem hakarettir." dedi.

YALANCI UĞUR'DAN SİYONİST AĞZI

6 Şubat depremleri sürecinde provokatif yayınlar yapıp "baraj patladı" yalanını yayan "Pinç" programı sunucusu Oğuzhan Uğur, İsrail'e destek verdi.

İsrail'in olası saldırılarını şimdiden meşrulaştıran Oğuzhan Uğur, vatan topraklarını savunan Filistinlilere ağır sözler sarf etti.

"Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş İsrail’e intihar saldırısı yaptı." diyen Uğur, küstah sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu defa kaybettikleri yalnızca üzerine bombalı yelek giydirdikleri fedaileri de olmayacak. İsrail bu defa bölgesel operasyonun ötesinde, dünyanın desteğini de alarak Filistin halkına diz çöktürene kadar saldıracak. Bir gün içinde kana, zulme, vahşete doydunuz; savaşın gerçek yüzüyle karşılaştınız. Kaçırılan kadınları, kurşuna dizilen yaşlı insanları, doğranan gençleri izlediniz. İçiniz acıya acıya sevdiklerinizi koydunuz onların yerine, korkuyu içinizde hissettiniz. Ancak hazır değilseniz bilmelisiniz, önümüzdeki günlerde bu görüntülerin yenilerini, sıklıkla ve fazlasıyla göreceksiniz."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1068
  • Davut 6 ay önce Şikayet Et
    Türliyenin icine sızmış ne kadar yahudi ermeni varsa temizlenmesi gerek en büyük hain bu 2 ırk
    Cevapla
  • Siyonist fenomenler 6 ay önce Şikayet Et
    Bunların gerçek isimleri bu olamaz Ahmet(Jahrein) Oğuzhan(pinç) Fatih(Altaylı) Şimdi bunlar zalimden yana taraf tutuyor israil denen boğazına kadar kana batmış terörist devletten, ben bir gün görmedim israilin sivillere kan kusturduğu haberini bunlardan yani israil darbeyi yiyince ses bunlardan çıkıyor renginizi çabuk belli ettiniz siz sizin gibiler ne olduğunuzu biliyoruz bekleyin...
    Cevapla
  • Arfi 6 ay önce Şikayet Et
    Kafir alcak din ve insan dusmanlari. Rabbim sizin ve sizin gibi dusunenleri helak eder InsAllah. Zalimi alkislar iken olen masumlari bir nesne gibi gorenler, aslinda ayni muameleyi gormeleri gerek.
    Cevapla
  • Cafer 6 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Sonuç ve Altaylı gibi insanlar Müslüman Filistinliyi tutacak değil 'ya bunlar kendi inancına yakın olanı tutması normal ama anlamadığım burada Müslümanlarla birlikte yaşaması.Efendileriyle birlikte yaşasalar 'ya.
    Cevapla
  • Mugallim 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim tarafımız belli nerede bir Müslüman varsa nerede mazlum milletimiz ve millet varsa biz onun yanındayız. Allah da mazlumdan yanadır. Allah'ım mazlum milletlerimizi galib eyle. Yerin ve göklerin ordusu senindir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."