Saldırdığı yaşlı kadının bacağının kesilmesine neden olan Pitbull'un sahiplerine dava

Üsküdar'da, evinin önünde yürüyüş yapan 83 yaşındaki Yücel Ata'ya saldırarak bacağının kesilmesine sebep olan Pitbull cinsi köpeğin 3 sahibi hakkında, tedbir almayarak müştekinin yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle dava açıldı.

Saldırdığı yaşlı kadının bacağının kesilmesine neden olan Pitbull'un sahiplerine dava
Saldırdığı yaşlı kadının bacağının kesilmesine neden olan Pitbull'un sahiplerine dava
GİRİŞ 07.10.2023 21:23 GÜNCELLEME 07.10.2023 21:23
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Yücel Ata'nın, 18 Eylül 2022'de Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evinin önünde yürüyüş yaptığı sırada "yasaklı ırk" olarak tabir edilen Pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucu bir bacağını kaybetmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere gönderildiği Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıkların gözetiminde olan köpeğin evinin sokağında yürüdüğü sırada Yücel Ata'ya saldırdığı anlatıldı.

Yücel Ata'nın bu saldırı nedeniyle yaralandığı bilgisi verilen iddianamede, alınan doktor raporuna göre müştekinin yaralanmasının basit şekilde iyileşmeyecek derecede ve vücudunda kemik kırıkları oluşacak şekilde olduğu belirtildi.

İddianamede, soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporuna göre, sanıkların müşteki Ata'nın yaralanmasında kusurlu olduklarının değerlendirildiği kaydedildi.

Taraflar uzlaşmayı kabul etmedi

Sanıkların, koruyucu ve önleyici tedbirleri almayarak müştekinin yaralanmasına sebebiyet verdiği belirtilen iddianamede, bu şekilde üzerlerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı aktarıldı.

İddianamede, müşteki Ata'nın köpeğin saldırısı sonucunda yaralanması nedeniyle sanıklardan şikayetçi olduğu belirtildi.

Sanıkların eyleminin uzlaşma kapsamında olması nedeniyle uzlaşma önerisinde bulunulduğu aktarılan iddianamede, ancak tarafların uzlaşmayı kabul etmedikleri bilgisi verildi.

İddianamede, bu kapsamda köpeğin sahipleri olan Hakan Çakmak, Hüseyin Çakmak ve Cafer Polat'ın, "vücudunda kemik kırıkları oluşacak şekilde taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 4,5'ar aydan 1 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    evde roketatar bulundursam ya da kara mayını ne olur? parası neyse veririz desem, olmaz mı? bi kerecik. kullanmıyorum sadece bakıyorum, seviyorum onu, cilalayıp parlatıyorum.
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Ağızlıksız gezdirilen pitbull görünce sahibine ceza yazacaktınız hani? İlla kadının bacağının kopması mı gerekiyor. Toplasanıza pitbulları!! Vallahi sokakta bana hırlarsa bir şarjör boşaltırım üstüne kapıma da polis molis gelmesin. Sakat kalmamak için ceza mı alıcam bi de!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yasalar pitbull u silah olarak tanımliyor bu sebep ten dolayı sahibi kasteden adam öldürmeye teşebbuşten suçlarindan yargılanmalı
    Cevapla
  • kamılbcetın 6 ay önce Şikayet Et
    bu kopeklerı tasıyanlardan bakanlardan yuksekmıktarda vergı alınsın zevkınebı ıs bır kısıye zarar verınce 100bıtl cezayaz zararlı hayvana bakan kalmaz
    Cevapla
  • dogrucu 6 ay önce Şikayet Et
    para cezasi ile olmaz bu is. o zaman zengin birisi pitbull beslemeye devam eder. hapis cezasi + tazminat sart. beslemek cezalandirilmali. sadece boyle saldiri oldugunda cezalandirmak da yetmiyor...
    Cevapla
  • mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Sahipleri sebebiyetten hapis yatsın ki. Köpeği olanlar neyle karşılaşacaklarını bilsinler, ona göre tedbirlerini alsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı