Kocaeli'de doktorları darbeden saldırganlar hakkında karar verildi

Körfez ilçesinde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezi’nde tartıştıkları aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S.’yi darbeden Nurettin Tilki tutuklandı, eşi Gülseren Tilki'ye ev hapsi verildi, firari olan O. Tilki ise her yerde aranıyor.

GİRİŞ 07.10.2023 22:48 GÜNCELLEME 07.10.2023 23:19
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Olay, dün saat 14.45 sıralarında, Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen hasta yakını Nurettin Tilki, eşi Gülseren Tilki ve O. Tilki isimli akrabaları, tartıştıkları aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S.'ye saldırıp tekme tokat dövdü.

3 DOKTOR TABURCU OLDU

Olayın ardından 3 doktor, ambulanslarla sevk edildikleri hastanede tedaviye alındı. Sağlık durumları iyi olan doktorlar, tedavilerinin ardından taburcu oldu.

Olaydan sonra yakalanan saldırganlar Nurettin Tilki ve eşi Gülseren Tilki, bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

DOKTORA SALDIRAN NURETTİN TİLKİ TUTUKLANIRKEN EŞİ EV HAPSİNE ÇARPTIRILDI

Nöbetçi Hakimlik karşısına çıkan zanlılardan Nurettin Tilki tutuklanırken, eşi Gülseren Tilki hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

FİRARİ TİLKİ ARANIYOR

Olayın ardından firar eden O. Tilki'nin bulunması için polisin başlattığı yakalama çalışmaları sürüyor.

BAKAN KOCA'DAN SERT TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece saatlerinde sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak, "Kocaeli'nin Körfez ilçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde, medeni insan davranışından yoksun bir şahsın hekime saygı göstermekten uzak davranışı, üç kişinin dahil olduğu bir şiddet olayına dönüştü, 3 hekim arkadaşımız darbedildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz. Savcılık, bu 3 kişinin tutuklu yargılanmalarına karar vermiştir. İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam" sözlerini kaydetmişti.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    doktor olunca kendini birşey zanneden zavallı sürüleri. doktorların cogunluğu peş para etmez. ilgi alaka yok. tedavi hikaye. hasta gelince ilgileneceksin. kimse bedavaya calışmıyor. bedava calısıyorsa el üstünde tutalım.
    Cevapla
  • Oğuz 6 ay önce Şikayet Et
    Doktorun biri hastaya hakaret etti diye bütün doktorları töhmet altında bırakmak yanlıştır, onlarda insan, hata yapabilir.
    Cevapla
  • Oğuz 6 ay önce Şikayet Et
    Devletin sağlık hizmetlerinden men edin. Bunlara hizmet masumlara ihanettir.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 6 ay önce Şikayet Et
    6 ay saglik hizmet randevusu vermeyin .ozel hastahaneye gitsin
    Cevapla
  • Hasan Toksoy 6 ay önce Şikayet Et
    Altı ay az. '0 sene sağlıktan men edin. Mezarakadar özel hastanelere para vererek tedavi olsunlar.
    Cevapla
  • kamılbcetın 6 ay önce Şikayet Et
    enagır cezaverılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı