Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı gerçekleştirildi

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşları, düzenlenen programlarla anıldı. PKK'nın yaptığı vahşeti kimsenin yapmadığı belirtildi.

GİRİŞ 09.10.2023 00:26 GÜNCELLEME 09.10.2023 00:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da, Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu tarafından Selahaddin Eyyübi Külliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda sanatçılar sahne aldı.

Konuşmaların ardından dua edildi.

Etkinlikte HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Buradaki programın ardından katılımcılar, Peygamber Sevdalıları Vakfının organizasyonuyla Filistin'e destek amacıyla kentte konvoy düzenleyerek Filistin bayraklarıyla sloganlar attı.

Bingöl'de de HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi.

"YER VE GÖK BUNA ŞAHİT"

Programa katılan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, yaptığı konuşmada, PKK'lı teröristlerin vahşice, masum, yiğit gençleri katlettiğini ifade etti.

PKK'lıların yaptığı vahşeti yorumlamaya bile gerek olmadığını belirten Dinç, "Bunların yaptığı vahşeti kimse yapmadı. Güya IŞİD bahanesiyle, 'IŞİD vahşet işliyor' deyip Kürtlerin haklarını savunacaklar ama hem Kürtleri katledecekler hem de IŞİD'den vahşi bir şekilde onlara bu eziyetleri çektiriyorlar. Yerin ve göğün sahibi olan Allah'a inanıyorum ki onlar, onların cesetlerini bu hale getirirken Allah onlara acı yaşatmamıştır çünkü onlar şehittir, yer şahit, gök buna şahit." diye konuştu.

Programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • erdem değer 6 ay önce Şikayet Et
    demirtaşı ve diğer teröristleri destekleyenler de bu vahşetin ortaklarıdır. Allah şehidimize rahmet eylesin.
    Cevapla
  • mehmet demirel 6 ay önce Şikayet Et
    çocuk çoluk demeden katledilen şehidleri Rahmetle yad ediyorum.Hainleri de ölümlerinin daha kötü olmasıni YÜCE Rabbimden Diliyorum.
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    pkk Kürt Kardeşlerimize en büyük zulmü yapıyor.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allahım Cennetiyle Şeref Lendirsin Yasin Börü Ve Arkadaşlarını Cehennem Ateşleri Bol Olsun Onları Öldürenlerin
    Cevapla
  • Kemal 6 ay önce Şikayet Et
    O Demirtaşı Allah kahretsin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit