CHP’li vekilin 'mülteci' dediği genç Zonguldaklı çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın mülteci dediği isim Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Ortacı köyünden çıktı.

GİRİŞ 09.10.2023 19:15 GÜNCELLEME 10.10.2023 10:51
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımında Resmî Gazetede yayınlanan işçi alım şartlarında “TC Vatandaşı Olmak” koşulunun bulunmaması üzerinden yaşanan tartışmaları üzerine, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz'ın mültecilerin işbaşı yapacağını iddialarını gündeme getirdi.

Alaplı ilçesi Ortacı köyünde ikamet eden Mecid Mahmut Bayzit isimli genç kamuoyunda mülteci olarak lanse edildi.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ortacı köyünde ikamet eden Mecid Mahmut Bayzit'in İŞKUR ilanında başvurusunu gören Yavuzyılmaz, “Bu adaylarda mı Zonguldaklı?” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Binlerce Zonguldaklı, kömürün başkentinde ve kendi memleketlerinde, yıllardır işsiz kalıp, TTK’ya girme hayali kurarken; kâğıt üstünde Zonguldaklıya güya ayrıcalık tanıyan ama arka kapıdan, ikametini taşıyanlara hatta yabancı uyruklulara bile göz kırpan bu anlayışı kabul etmiyoruz. Bu adayların, Zonguldak’ta ne zamandır ikamet ettikleri, Zonguldak’ta bulunma nedenleri, Türk vatandaşı olup olmadıkları, vatandaşlık kazandılar ise bunun hangi şekilde ve ne zaman gerçekleştiği konularında yetkilerin açıklama yapmasını bekliyoruz.”



Zonguldaklı ismi mülteci olarak tanıtılan ve Mecid Mahmud Bayzit'i Suriyeli olduğunu belirten Yavuz Yılmaz'a aile fertleri tepki göstererek, bu yanlışlıktan dönülmesini istediler.
Mecid Mahmud Bayzit, Deniz Yavuzyılmaz ile ilgili adli mercilere başvuracağını belirterek, “Adım Mecid Mahmud, soyadım Bayzit. 25 Eylül tarihinde İş Kur üzerinden TTK’ya başvurdum. Kura sürecini beklerken beni mülteci olarak sosyal medyada paylaşmışlar. Bunu yapanlar çok büyük bir yanlış yapıyorlar, ben doğma büyüme Zonguldak Alaplı Ortacı köyündenim. Eş dost akraba bana sen mülteci misin diye beni aradılar, bu da benim irtibatımı zedeledi, bunun düzeltilmesini istiyorum, kimliğim de budur" diye konuştu.

Baba Bayzit: “Çocuğumun üstünü çizmişler”

Mecid Mahmud Bayzit'in babası İbrahim Bayzit de, ”Ortacı köyündenim, oğluma yapılan bu paylaşımı kınıyorum. Hiç bir baba evladına bu böyle yapılmasını istemez. Bunu yapan sorumlulardan bir özür bekliyorum ve bu haberi yapan gazeteci arkadaşların araştırmadan haber yapmamalarını diliyorum. Tüm haklarımı sonuna kadar kullanacağım. 13 Ekim Cuma günü kura çekimleri var bunun sonucunda bu çocuğun ismi çıkmadığında bunun vebalı onların üzerindedir" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • 78.li.. 6 ay önce Şikayet Et
    Chp.mi..herseyleri.sevgisizce.saygisizca..yalan.dolan algi..
    Cevapla
  • vatandaş. 6 ay önce Şikayet Et
    ülkeyi karıştıran yalan söyleyen yalan haber yapana iftira atana ceza verilsin. kim olursa olsun. ama dokunulmuyor. kendilerine zırh yapmışlar.
    Cevapla
  • Eyya 6 ay önce Şikayet Et
    sırf isim ve soyisim farklılığından suriyeli sanmıştırlar e araştırma gereği de duymazlar ''en zeki'' onlarya herşeyi bilirler ama pirim yaparlar çünkü bunlara oy verenler gözü kapalı inanırlar onlarda ''süper zeki'' ya
    Cevapla
  • ben 6 ay önce Şikayet Et
    asıl suçlu bu adama oy verenler bu genç kardeşim bir üstün zekalının kurbanı olmuş
    Cevapla
  • önce vatan 6 ay önce Şikayet Et
    ya arkadaş o cahil vekil bu yazılanları okuyormu ben gördüm ama böyle cahil zihniyeti karakteri bozuk olan her türlü pisliğe vuruyor ve insanlarıda rencide ve kötü duruma düşürüyorlar ben olsam bu arkadaşın yerine bu vekili mahkemeye veririm ama ne olur herkes biliyor vekil dokunamazsın adalet böyle
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Şaşırmamak gerek bu tür demeçlere araştırmadan konuşmaları na
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!